Markus Ahl siktar uppåt

Markus Ahl har fått något av ett genombrott i höst - både i Djursdala och Gullringen. 18-åringen har också ambitioner med sin fotboll. - Jag strävar efter att spela så högt upp som möjligt.

Fotboll2008-08-28 06:20

- Jodu, jag var ruskigt nervös innan, men det kanske bara var bra.
Det säger stjärnskottet Markus Ahl om sin seriedebut från start med Gullringen - i derbyt mot Vimmerby inför 1 500 åskådare.
Det var i den matchen, just då, Djursdalagrabben Ahl slog igenom på allvar.
- Jag fick chansen från start eftersom André var avstängd.
Och som han tog chansen.
Markus Ahl var bäst på planen tillsammans med David Johansson och Vimmerbys Christian Simonsson.

Hjälte i derbyt
Markus sprang, sprang och sprang. Och så låg han bakom 1-1-målet och fixade själv 2-1 efter en retur.
Man kan säga att de målen - och den segern - var vändningen för Gullringen.
Vår tidning träffade den löpstarke mittfältaren i Björkesnäs, i närheten av Stjärneviksbadet utanför Djursdala. Han gör sin praktik på ett byggföretag i Hallersrum och just nu hjälper han till att renovera en villa, med viss utsikt över natursköna sjön Juttern.
- Det här passar mig bra. Det är min näst sista termin på gymnasiet i Västervik och vi praktiserar tre dagar i veckan. Det gör att jag slipper resa så mycket.
En del av den tiden som går åt till att resa från hemmet i Backa och till skolan i Västervik kan han istället använda till att förbereda sig för fotboll. Till träning, till match. Om det är så är i moderklubben Djursdala, eller samarbetsklubben Gullringen.
Är det bara inspirerande, eller känner du dig någon gång kluven eftersom du i höst spelat i båda klubbarna?
- Ibland är det så, visst. Jag känner lojalitet mot båda klubbarna. Men jag vill absolut inte känna mig som en svikare i Djursdala. Det är där jag har spelat mest den här säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!