Marwan Al-Inizi sköt Kisapokalen till KBK

Stor hjälte i Kisapokalen 2020 blev Marwan Al-Inizi som gjorde enda målet i den avgörande matchen mot Rimforsa IF. "Det är extra skönt att slå RIF", säger matchhjälten.

Marwan Al-Inizi gjorde KBK:s enda mål men det räckte för att få lyfta Kisapokalen.

Marwan Al-Inizi gjorde KBK:s enda mål men det räckte för att få lyfta Kisapokalen.

Foto: Marcus Johannesson

Fotboll2020-07-18 19:07

Det stod verkligen och vägde i matchen mellan Rimforsa IF och Kisa BK men då klev Marwan Al-Inizi fram och gjorde matchens enda mål, tillika KBK:s enda i Kisapokalen. Det räckte för att kamma hem pokalen. 

– Man är här för att vinna och det är extra skönt att vinna mot Rimforsa. Det blir alltid tuffa derbymatcher mellan oss men det var nästan värre förr, hävdar Marwan. 

KBK lyckades alltså hålla nollan mot två division 4-lag, VIF och RIF, och dessutom besegra de sistnämnda. Då ger man sig själv en bra chans att vinna fotbollsmatcher. 

– Försvarsspelet var väldigt bra och det är roligt att se att de unga tar för sig. Vi är bra på varje position och det var längesedan KBK hade ett så bra lag, menar Marwan. 

Det var minst 25 grader varmt, hur hanterade ni värmen? 

– Vi kan inte klaga på värmen och vi fick dessutom vila eftersom att vi spelade den första och sista matchen, så det kan ha varit en fördel för oss.

RIF hade utan att överdriva lekstuga med VIF och 4-1 var i underkant. Därför var känslan att Rimforsaklubben var stora favoriter mot KBK. 

– Det gäller att steppa upp i sådana matcher och vi gör en mycket bättre insats än mot VIF, säger Marwan. 

Trots utebliven publik bortsett från ett femtiotal åskådare så var glädjen påtaglig hos KBK-spelarna efter slutsignalen och segersånger hördes tydligt över Kisa IP.

– Förmodligen spårar det ur under kvällen, spår Marwan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!