"Måste ta fram krigarhjärtat"

Hösten har varit jobbig. Det där vet ni. Nu är det tänkt att det ska bli ändring på det. "Vi måste ta fram krigarhjärtat igen", säger VIF-kaptenen Malin Söderlund.

I helgen väntar en ny viktig match för Vimmerby, Valinge hemma.

I helgen väntar en ny viktig match för Vimmerby, Valinge hemma.

Foto: ossian

Fotboll2018-09-08 10:00

I våras gick det mesta som på räls. Nu har Vimmerbys division ett-lag haft det tyngre en period. Matchen mot bottenlaget Valinge/Derome är av största vikt och en chans att vända på trenden.

– Vinner vi mot Valinge så tar vi ett stort steg mot säkrat kontrakt. Så är det ju. Men vi har hört länge nu att det är lugnt, att vi fixar det här. Men det gäller att ta poäng och vinna också, säger Malin Söderlund.

Trots att VIF har förlorat en hel del matcher den senaste tiden är stämningen i truppen bra.

– Jag är väldigt glad över att vi inte har tappat glädjen. Det är fortfarande bra energi och tempo på träningarna. Det är viktigt att vi inte grottar ner oss i att det har gått tungt.

Vad minns du från matchen mot Valinge i våras?

– De var köttiga och ganska fysiskt starka och stora. De tryckte på rejält på sin dåliga naturgräsplan. Jag tycker att det var ett bra lag och de avgjorde (2–1) precis i slutet mot oss då.

Sju poäng

Om matchen är betydelsefull för VIF, så är den av ännu större vikt för Valinge/Derome. De ligger näst sist i tabellen och är i stort behov av poäng. Det skiljer sju pinnar mellan lagen.

Vad blir det viktiga för er mot Valinge?

– Nyckeln hela säsongen har varit att vi jobbar hårt tillsammans. Det är vårt absolut största vapen. Kanske har vi tappat det lite, att ta jobbet för varandra och göra allt för sina lagkamrater. Det är inte riktigt samma krigarkänsla som i våras. Hittar vi tillbaka till det fullt ut, så har vi stora chanser att vinna, säger Malin Söderlund.

VIF-truppen: Kicki Rödin, Elin Ryd, Mathilda Strömdahl, Malin Söderlund, Nathalie Milton, Sara Green, Julia Rosin, Anna Karlsson, Alicia Strand, Lovisa Rosin, Moa Nyström, Hanna Ericsson, Nathalie Johansson, Brendha Henrysson, Greta Koponen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!