Inför toppmötet: "Bara seger som gäller"

Gullringen tar emot Tranås hemma i ett toppmöte på torsdagen. "Vi möter ett riktigt starkt lag, men det är bara seger som gäller", säger spelande tränaren Karlo Goranci som går in som forward den här gången.

Karlo Goranci lämnar försvaret och tar plats på topp för Gullringen mot Tranås.

Karlo Goranci lämnar försvaret och tar plats på topp för Gullringen mot Tranås.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-15 19:00

Förlusten mot Vimmerby med 2–1 i derbyt förra veckan sved för Gullringen.

– Ja, det tog hela helgen att bearbeta den förlusten. Det jag ångrar nu i efterhand är att jag valde att spela i backlinjen. Med facit i hand borde jag ha klivit upp i banan när Ola Lindblom blev tillgänglig för spel. Så blir det mot Tranås, säger Goranci.

Gullringen har förstärkt truppen i veckan med Victor Okeji. Har går in från start som vänsterback för Gullringen och gör det möjligt för Goranci att bilda anfallspar med Ricky Gustafsson.

– Victor har tränat med oss en månad och är redo för spel direkt. Han är väldigt snabb, har bra teknik och är helt okej med båda fötterna. I defensiven är han stark i kroppen, följsam och svår att komma förbi. Han kommer bli ett bra tillskott.

Att det är ett nytt toppmöte som väntar på Gullemon på torsdag ser tränaren som positivt.

– Det är en bra chans till revansch. Nu möter vi ett Tranås som har plockat 24 poäng på nio matcher och har en otrolig målskillnad. Känslan är att deras spel ska passa oss lite bättre. Det kommer bli en tuff match och vi måste vinna för att haka på i toppstriden, säger Goranci som hoppas att spelarna tar det på rätt vis.

– Vi ska känna att det är nu det gäller och det ska motivera spelarna till att ge lite extra i varje situation. Då kommer Tranås att få det jobbigt på Gullemon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!