Måstematch för VIF: "Ska bli spännande"

Laget som gjort näst flest mål i serien. Mot laget som släppt in näst flest mål. Vimmerby IF är favorittippade i fredagens viktiga hemmamatch mot FC Vetlanda. "Förlusten senast kändes som en väckarklocka för oss", säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Kan skyttedrottningen Nathalie Johansson leda VIF till en viktig seger?

Kan skyttedrottningen Nathalie Johansson leda VIF till en viktig seger?

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-09 07:00

Han syftar på 2–1-förlusten mot Tranås sist, som också tajtade till det rejält i toppen av damernas division 2-serie. VIF är fortfarande tvåa, men har bara två poäng ned till femteplatsen, som innebär nedflyttning i och med årets serieomläggning. 

En vinst hemma mot serienian FC Vetlanda på fredag kväll är alltså av största vikt.

– Vi är revanschsugna och det ska bli väldigt spännande att se hur vi agerar nu när vi vet att vi måste vinna, menar Mikael Rinaldo, tränare.

Hans lag har gjort hela 60 mål på 16 matcher i serien, vilket bara brädas av serieledande Kenty (76 mål). Fredagens motstånd Vetlanda har släppt in 54 mål. Bara jumbon Rimforsa har släppt in fler (71). 

– Tyvärr har vi släppt in en hel del mål (36) också, haha. Visst, 16 av dem är mot Kenty, så tar man bort dem så har vi gjort det jäkligt bra under säsongen, säger Rinaldo.

Mycket talar därför för att Vimmerby kommer vara laget som jagar på framåt mot Vetlanda.

– Vi mötte dem borta i våras och vann. Då försökte de med mycket djupledsbollar. Men där har vi en plan för att lösa det, så vi är inte oroliga, säger VIF-tränaren.

Hur är läget i truppen?

– Vi har haft lite sjukdomar som stört under veckan, men de flesta verkar vara tillbaka nu. Det känns positivt och det känns som att förlusten senast var en väckarklocka för oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!