Matchhjälten efter dramatiken: "Skönt att sätta den"

Han har bara gjort ett fåtal minuter i seriespelet. Nu kunde Anton Palmér spela något mer – och blev matchvinnare för sitt Storebro IF mot Tjust. Här är en sammanställning av lördagens matcher i den nordöstra femman.

Det blev segrar för både Södra Vi IF och Storebro IF i helgens matcher i division fem.

Det blev segrar för både Södra Vi IF och Storebro IF i helgens matcher i division fem.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-21 20:05

• Storebro IFTjust IF 1–0

En segdragen skada på baksida lår har hållit Anton Palmér borta från spel i Storebro i flera månader. Mot Tjust gjorde han ett par korta inhopp – och det sista blev lyckosamt.

– Linus (Hemmingsson) fick bollen i djupet och spelade in till mig. Sen satte jag bollen behärskat i nät när jag var fri med deras målvakt. Det var otroligt skönt och vi var värda vinsten, säger Palmér.

SIF-tränaren Peter Magnusson var nöjd efteråt:

– Vi gör en otroligt bra första halvlek, den bästa i år. Vi dominerar stort då och borde haft ett par måls ledning efter första 45, men vi fick inte till våra avslut. Sen tar Tjust över första halvan i den andra halvleken och trycker på. Sen tar vi över lite igen. Vi visar bra moral och vi vinner rättvist.

Han gav hela laget beröm. I Tjust var det rutinerade gardet med målvakten Björn Söderström, Kristian Petersén, Petter Olovsson och Robin Lundahl duktiga.

• Fårbo FF–Södra Vi IF 1–2

Södra Vi-tränaren Patrik Nilsson var lättad efter vinsten mot Fårbo: 

– I det läge vi befinner oss så behövde vi det här. Vi vinner välförtjänt, men det känns onödigt att vi sätter oss i den här situationen. Vi ska avgöra matchen i ett tidigare skede. Tyvärr bränner vi för många lägen. Sen har Fårbo ett jätteläge i slutet, där Hubbard (Philip) gör en suverän räddning vid ena stolpen. Det här kan vara poängen som räddar en hel säsong. 

Hemmalaget tog ledningen, där inbytte Elias Karlsson kvitterade i slutet av första halvlek. Passningsläggare Filip Frejd blev sedan matchvinnare då han tryckte in 2–1 efter hörna.

Tränare Nilsson framhöll Robin Hammar, Philip Hubbard och Elias Karlsson.

Redan under måndagskvällen har Södra Vi nästa match, borta mot division tre-laget Nässjö FF i cupen.

• HM ISIFK Västervik 1–2

Topplaget HM IS förlorade för andra hemmamatchen i rad med 1–2. 

– Det är helt sanslöst att vi kan förlora med tanke på såna chanser vi skapar. Spelmässigt var det helt jämnt, där Västervik var bättre än oss första halvan. Men chansmässigt har vi betydligt fler lägen än dem. Nä..., det här känns så surt, säger ledaren Roger Olofsson. 

Jonatan Green gav HM IS ledningen, där Västervik replikerade omedelbart. I slutskedet kom avgörandet då skicklige Ali Sherif Ali avgjorde. I hemmalaget var det jämnt överlag spelmässigt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!