Från syndabock till matchhjälte för Cederholm

Han missad bonusstraffen. Fick en ny chans i straffavgörandet och satte den. David Cederholm var verkligen i händelsernas centrum när Rimforsa slog ut Kisa i Östgötacupen. "Den andra straffen var också dålig, men det var skönt att se bollen gå in", sa han.

Elias Abbasi gjorde Kisas mål och var ytterst nära att avgöra här med en cykelspark som tog i målramen.

Elias Abbasi gjorde Kisas mål och var ytterst nära att avgöra här med en cykelspark som tog i målramen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-03 18:45

Flera hundra åskådare hade samlats på Kisa IP på söndagen för att se årets enda Kindaderby. 16-delsfinalen i Östgötacupen blev en spännande och lång kamp.

Kisa tog ledningen efter att Vinicius Rodriguez hittat in till Elias Abbasi som nickade in 1–0 efter 20 minuter. Rimforsa kvitterade sedan innan halvtid. På en fast situation höll sig mittbacken Hugo Johansson framme och tog tillvara på en retur.

undefined
Rimforsajubel efter kvitteringen till 1-1 av Hugo Johansson.

– Vi var lite väl passiva i första halvlek. I halvtid pratade vi om att höja tempot och bli mer aggressiva och det tycker jag att vi blev i andra, sa Kisas tränare Alberis Da Silva.

Kisa rivstartade med en jättechans då Elias Abbasi försökte sig på en cykelspark. Bollen tog i målramen och RIF lyckades få undan returen med.

– Kisa tog över i andra, men vi sprang och kämpade och slet och lyckades hålla oavgjort, säger David Cederholm.

Han fick chansen att avgöra i slutminuterna då RIF nyttjade sin bonusstraff. Den räddades av Jonatan Andersson i Kisas mål.

– Det var starkt av Jonatan att ta den och hålla oss kvar i matchen. Vi var nära att avgöra sen, men fick i alla fall till straffar, sa Alberis Da Silva.

I straffläggningen var det Rimforsas målvakt Isac Arvidsson Näggas tur att göra en avgörande räddning. Det gav i sin tur lagkamraten David Cederholm chansen att avgöra om han satte den sista straffen för Rimforsa.

– Det var jobbigt att gå fram och ta den sista. Jag hade slagit en så dålig straff under ordinarie tid. Då försökte jag vänta ut målvakten, men han rörde sig aldrig och då blev det katastrof. Nu fick jag en chans till att ta revansch på mig själv. Den straffen var egentligen heller inget vidare, men det var skönt att få se bollen rulla in över målvaktens händer, sa Cederholm.

Han kramades om rejält efter slutsignalen av hela laget.

– Nu när Kisa gick upp i trean så var det här vår enda chans att få slå dem i ett derby i år. Det var kul att vi tog chansen.

undefined
David Cederholm tog revansch på sig själv och satte den avgörande straffen som tog Rimforsa vidare.

I Kisalägret var det deppigt efter förlusten mot "lillebror" i kommunen. Tränaren Alberis Da Silva valde dock att se framåt.

– Det är alltid trist att förlora, men vi har viktigare matcher att fokusera på framöver. På lördag är det seriepremiär hemma mot Nässjö. Vi har flera spelare som är småskadade och jag hoppas att de hinner bli spelklara tills dess.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!