Mats återvänder till Virumsvallen

Virserum/JAIK fick sin drömspelare. Ni ser honom på bilden. - Det ska bli roligt, men folk ska nog inte ha för höga förväntningar på mig, säger Mats Andersson.

Fotboll2010-03-19 23:00

Han har nyss anlänt till Virumsvallen efter jobbet på BF-fönster i Kvillsfors. Det är träning på kvällen, men Mats Andersson ska ta det lite försiktigt. Han störs av en ond häl.
- Jag fick det förra veckan och nja..., det känns inte helt bra, säger han på sitt lugna sätt.
När han väl är hel har han kapacitet för att vara en av division fyras allra bästa spelare. Så bra är han.
De tre senaste säsongerna har han spelat division tre-fotboll med Vimmerby IF.
- Jag hade tre bra år i Vimmerby och jag tyckte jag utvecklades på flera sätt. Spelförståelsen har blivit bättre och jag är lugnare med bollen nu. Att jag fick spela på för mig ovana positioner (ytterback och yttermittfältare) var också positivt.
Mats säger vidare att han fick avsluta sejouren hos de gulsvarta på bästa sätt, med serieseger och vinst med 12-0 mot Syrianska, där han också blev målskytt.
- Jag gjorde faktiskt också mål i min första seriematch för Vimmerby på Vimarvallen 2007. Det är lite kul...
Att han lämnade VIF och gick tillbaka till moderklubben förklarar han så här:
- Det var läge att återvända nu när VSGF gick upp i fyran igen. Sen jobbar jag så pass nära att det är smidigt och bra. Dessutom är det en spännande serie med matcher mot många grannklubbar.
Att fotbollen i division fyra tar mindre tid än i tvåan har också spelat in i klubbvalet, liksom att han ska bli pappa för första gången inom kort.
- Det ser jag verkligen fram emot, säger han och bjuder på ett stort leende.
Mats Andersson - och hans familj - är i mångt och mycket starkt förknippat med Virserumsfotbollen. Mats är näst äldst i en brödraskara på fyra, där alla spelar fotboll eller har gjort det.
- Det är bara storebrorsan Magnus som inte håller på, annars lirar ju Marcus och även Mattias i klubben om han nu inte spelar i något Jönköpingslag.
Pappa Rune är dessutom vaktmästare på Virumsvallen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!