Mbappé bekräftar – ville lämna PSG i somras

Kylian Mbappé bad om att få klippa banden med Paris S:t Germain i somras men fick nobben. –Min ståndpunkt var klar. Jag sade att jag ville lämna och jag gav dem det beskedet tidigt, säger anfallsstjärnan.

Kylian Mbappé bekräftar i en radiointervju att han ville lämna Paris S:t Germain i somras.

Kylian Mbappé bekräftar i en radiointervju att han ville lämna Paris S:t Germain i somras.

Foto: Jeremias Gonzales/AP/TT.

Fotboll2021-10-04 14:30

Anfallstrion Lionel Messi, Mbappé och Neymar väcker nog åtskilliga storklubbars avund.

Men hur mås det egentligen i PSG? Är det för trångt mellan stjärnspelarna i den fotbollsgalaxen?

Mbappé ger hur som helst nytt bränsle till tidigare uppgifter om att han vill bort från klubben – trots att han säger sig vara lycklig på Parc des Princes.

I en intervju med radiokanalen RMC radio bekräftar han att han i somras framförde ett tydligt önskemål om att gå vidare i karriären.

Mbappé har inte förlängt kontraktet med PSG men han dementerar att han skulle ha sagt nej till en rad erbjudanden från klubben.

– Folk säger att jag sagt nej till sex sju erbjudanden om att förlänga och att jag aldrig talar med Leonardo (sportchefen), men det är definitiv inte sant, säger Mbappé.

Real Madrid lade i augusti ett bud på närmare två miljarder kronor, men PSG, som precis värvat Lionel Messi från Barcelona, vägrade sälja.

Varpå Mbappé rättade in sig i ledet.

– Jag sade att om de inte vill att jag lämnar så stannar jag.

Att han fortfarande inte förlängt med klubben spär på spekulationerna att han lämnar PSG gratis efter den här säsongen.

Ett av skälen till att han ville gå till Real Madrid i somras var att PSG då skulle ha rakat in en gigantisk övergångssumma.

– Jag ville att alla skulle vara i en vinn-vinn-situation. Paris är en klubb som gett mig mycket, där jag alltid varit lycklig under de fyra år jag varit här och jag är fortfarande lycklig, säger han.

Mbappé kom till Paris S:t Germain från Monaco 2017.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!