Mbappé får stanna hemma – i bråk med PSG

Allt tyder på att Kylian Mbappé, 24, och Paris Saint-Germain går skilda vägar. Frågan är bara när. Franska storklubben är på en försäsongsturné i Sydkorea och Japan – och tog beslutet att lämna målkungen hemma i Paris.

PSG:s ordförande Nasser al-Khelaifi (till vänster) och Kylian Mbappé (till höger). Arkivbild

PSG:s ordförande Nasser al-Khelaifi (till vänster) och Kylian Mbappé (till höger). Arkivbild

Foto: Michel Spingler/AP/TT

Fotboll2023-07-22 21:29

PSG har inte gett någon förklaring men det tycks vara Mbappés framtid i klubben. 24-åringen gick tidigare under sommaren ut och sade att han inte kommer att förlänga sitt kontrakt, vilket innebär att han kan lämna gratis nästa sommar.

Uttalandet landade inte väl hos klubbledningen. Ordförande Nasser al-Khelaifi var tydlig med att Mbappé måste skriva på ett nytt kontrakt – annars måste han lämna redan nu.

– Vi kan inte låta världens bästa spelare lämna gratis, sade al-Khelaifi kort och koncist.

Kylian Mbappé är PSG:s främste målskytt genom tiderna med 212 mål på 260 matcher. Han flyttade till Paris från Monaco sommaren 2017.

De senaste två åren har fransmannen, som tog VM-guld 2018, kopplats ihop intensivt med en flytt till Real Madrid. Enligt flera medier har PSG uttryckt en oro över att Mbappé redan är överens med spanska giganten om ett kontrakt som börjar gälla från sommaren 2024.

Under lördagen tränade Mbappé med reservlaget och passade efteråt på att ta bilder och skriva autografer med supportrarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!