Mbappé frälste PSG – efter Messis straffmiss

Lionel Messis straffmiss såg ut att bli dyrbar för Paris SG. Men i den 94:e minuten såg Kylian Mbappé till att sätta dit 1–0 och fixa en seger i det första åttondelsmötet med Real Madrid i Champions League. –Jag ger allt och det visar sig genom mitt agerande, säger matchhjälten.

Kylian Mbappé firar segermålet.

Fotboll2022-02-15 23:07

Efter en tät match där Real Madrid mest fokuserat på försvarsspel – och lyckats – fick Paris SG slutligen en chans att spräcka målnollan i den 62:a minuten.

Kylian Mbappé utmanade i straffområdet, Dani Carvajal fällde honom, och domaren pekade på straffpunkten.

Fram klev förstås Lionel Messi.

Och visst har den tidigare Barcelonastjärnan ställt till oreda för Real Madrid förut.

Inför tisdagens match hade Messi gjort 26 mål och 14 assist på 45 matcher mot det spanska huvudstadslaget.

Den enda siffran som förändrades efter matchen var den sista.

"Studerat Messis straffar"

För Real Madrid-målvakten Thibaut Courtois lät sig inte luras och räddade Messis tama straff. Matchen var fortsatt mållös och såg ut att förbli så.

– Jag har studerat Messis straffar mycket och jag försökte att leka med honom när jag han stod på linjen. Och så måste man ha den där lilla turen på sin sida, förklarade målvakten efter matchen, enligt nyhetsbyrån AP.

Men Courtois fick inte bli matchhjälte. För Kylian Mbappé var inte riktigt färdig än. I den 94:e minuten stod den 23-årige fransmannen för en sensationell räd in i straffområdet och placerade in 1–0 för hemmalaget.

– Jag kom fri och sedan är det en mot en. Anfallaren är alltid den som bestämmer i straffområden när försvararna börjar backa undan. Jag bestämde var jag ville gå, säger han till nyhetsbyrån AP efter matchen.

Parc des Princes exploderade – och kort därefter blåste domaren av.

"Måste fortsätta spela"

Lionel Messi får tacka sin lagkamrat för att PSG har en ledning med sig inför bortamötet på Santiago Bernabéu om tre veckor. Mbappé räknar inte med att PSG lutar sig tillbaka och fokuserar på försvaret i den matchen.

– Du måste fortsätta att spela. Vi måste göra samma sak i returen. Vi åker dit för att vinna.

Samtidigt stod Manchester City för en överkörning på bortaplan mot Sporting Lissabon. Redan efter första halvlek hade Premier League-laget tagit ledningen med 4–0, vilket utökades till 5–0 i andra.

Bernardo Silva blev tvåmålsskytt, medan Riyad Mahrez, Raheem Sterling och Phil Foden stod för varsin fullträff.