Megan Rapinoe hyllades stort i sista landskampen

Fotbollslegendaren Megan Rapinoe har spelat sin sista landskamp för USA. I matchen mot Sydafrika spelade hon 54 minuter och fick sedan en rejäl hyllning.

Megan Rapinoes landslagskarriär är nu över.

Megan Rapinoes landslagskarriär är nu över.

Foto: Erin Hooley/AP/TT

Fotboll2023-09-25 08:09

38-åriga Megan Rapinoe är en av de främsta fotbollsspelarna från USA någonsin. Hon har spelat 203 landskamper och har vunnit OS en gång (2012) samt VM två gånger (2015 och 2019).

Vid VM i Frankrike 2019 gjorde hon fler mål än någon annan och utsågs till turneringens bästa spelare. Men nu är det färdigspelat i den amerikanska landslagströjan. Landskampen mot Sydafrika blev hennes sista. Hon startade matchen och spelade i 54 minuter innan hon sedan byttes ut. Då fick hon en stående ovation från publiken och kramade om sina lagkamrater.

"Väldigt speciellt"

Rapinoe fick också en inramad tröja och en hyllning på storbildsskärmen.

"Jag vet att jag är en omtyckt spelare och jag vet att jag har betytt mycket för sporten. Men att faktiskt få den här kvällen och att få se det och känna det, från mina lagkamrater, ledarstaben och självklart våra supportrar – som har varit en stor del av vår framgång på och utanför planen – är väldigt speciellt", säger hon enligt AP.

USA vann matchen med 2–0 efter mål av Trinity Rodman och Emily Sonnett.

Rapinoe spelar sin klubblagsfotboll för OL Reign och har meddelat tidigare att hon kommer att avsluta sin klubblagskarriär efter denna säsong.

Aktiv – på och utanför planen

Megan Rapinoe har under hela sin karriär varit engagerad i frågor som handlar om jämställdhet och HBTQ-rörelsen. 2022 tilldelades hon Presidentens frihetsmedalj av USA:s president Joe Biden, den högsta civila utmärkelsen i USA.

Hon har samtidigt också varit väldigt kritisk till tidigare presidenten Donald Trump och efter VM-guldet 2019 nobbade det amerikanska landslaget ett besök till Vita huset då Trump var president.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om