Megan Rapinoe kan avsluta med en titel

Fotbollsstjärnan Megan Rapinoes fotbollskarriär närmar sig slutet. Det kan ske på bästa möjliga sätt med ännu en titel.

Fotbollskarriären närmar sig nu sitt slut för Megan Rapinoe. Arkivbild.

Fotbollskarriären närmar sig nu sitt slut för Megan Rapinoe. Arkivbild.

Foto: Lindsey Wasson/AP/TT

Fotboll2023-11-11 08:49

Seattleklubben OL Reign med Rapinoe gör natten till söndag svensk tid upp mot Gotham FC i finalen av USA:s fotbollsliga, NWSL.

En ligatitel i NWSL är nu en av få titlar som Megan Rapinoe saknar efter att ha vunnit VM två gånger, OS vid ett tillfälle och dessutom varit med och vunnit ett OS-brons med USA.

Mot sig har hon dock en spelare – Ali Krieger – som är i samma läge i karriären och dessutom också saknar en ligatitel på sitt cv. Ali Krieger var bland annat med Rapinoe med i USA:s landslag som vann VM-guld 2015 och hon har också beslutat att helgens final blir karriärens sista fotbollsmatch.

– Med Ali har jag gått igenom så mycket. Vi har spelat de allra största matcherna tillsammans. Vi har spelat i VM-matcher medan presidenten har twittrat om oss och vi är så stolta och glada över varandra, kommenterar Rapinoe inför finalen.

Rapinoe har varit en av de främsta fotbollsspelarna genom tiderna men inte bara utmärkt sig på fotbollsplanen utan även vid sidan av som djupt engagerad i frågor om jämställdhet och stöd för HBTQ-rörelsen.

Hon var också djupt kritisk till Donald Trump under hans tid som president och efter VM-guldet 2019 nobbade landslaget bland annat att besöka Vita huset vilket sedan fick Trump att twittra nedlåtande om fotbollslandslaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om