Melker har "släktträff" i derbyt • "Det är speciellt"

Derbymatcherna mellan Gullringen och Hultsfred har alltid kittlat lite extra. För Melker Johansson är det mer än så. När lagen möts på lördag ställs gulsvarts giftigaste anfallsvapen både mot svärfar Pelle Lindqvist (ledare) och flickvännens bror Isak (spelare) i HFK. "Det är förstås lite speciellt".

Melker Johansson ser fram emot derbyt lite extra.

Melker Johansson ser fram emot derbyt lite extra.

Foto: Samuel Josefsson

Fotboll2023-08-18 19:00

En match i mängden? Glöm det. 

Det finns många intressanta vinklar i mötet mellan de här båda lagen. Inte bara med tanke på Melker Johansson och hans kopplingar till Hultsfred, utan även för derbyt i sig med allt vad det innebär. 

Minns ni vårens drabbning förresten?

Om inte så var Gullringen mer eller mindre överlägset då och tog en femetta på Knektavallen. HFK hängde inte alls med i svängarna, utan gjorde en svag insats. 

– Vi kan definitivt inte underskatta dem. När de får till sitt spel så är de vassa, men egentligen ska vi vara numret större kan man tycka. Vi är mer rutinerade än HFK och kanske mer samspelta jämfört med deras trupp, säger Melker Johansson, som toppar den interna skytteligan med åtta fullträffar. 

Han lyfter även fram Gullemon som en extra faktor som talar till hans lags fördel:

– Förhoppningsvis ska vi kunna utnyttja att ytorna är större på vår plan är deras. 

I våras gjorde Melker en stark match och noterades för både mål och assist. 

Vi får se om det blir något nu också. Formen är bra enligt honom själv – och träningarna har indikerat att så är fallet även för laget i stort. 

– Träningsveckan var en av de bästa på länge. Det var jäkligt bra fart. 

Så här säger tränaren Patrik Wärnehall om derbyt:

– Det var egentligen bara ett lag på planen i våras. Sedan dess har Hultsfred steppat upp. Vi räknar med mycket tuffare motstånd nu. Förra gången vann vi enkelt. Men det gäller att vi har rätt inställning och attityd, som alltid. Vi har dragit en del lärdomar från några matcher då vi inte riktigt kom upp i nivå i våras. 

Vad får ni se upp med i HFK?

– Vi tittar inte så mycket på dem, utan fokuserar på vårt eget, säger Wärnehall, som får följa derbyt från läktaren då han blev utvisad i förra omgången mot Malmbäck. Mattias Sandh kommer att vara matchcoach i hans ställe. 

Truppen är i stort sett densamma som mot Malmbäck, där målvakten Tom Polder tillkommer. 

Melker Johansson är segerviss inför matchen och tror på en ny trepoängare. 

Tipset?

– Jag vet inte exakt, men vi vinner med ett måls marginal. Det låter bra. 

Vi liverapporterar från matchen med start klockan 12:50 på lördag

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!