Mellberg tror sig hänga löst efter ny förlust

Helsingborg är kvar som tabelljumbo. Hur säker är Olof Mellbergs sits på tränarposten? –Den är säkert osäker, säger han efter 1–2 hemma mot Sirius.

Olof Mellberg tror att han hänger löst som tränare i Helsingborg efter förlusten mot Sirius.

Fotboll2020-08-17 21:45

Helsingborgstränaren Olof Mellberg har själv inga planer på att kasta in handduken, men är medveten om att hans position som tränare för skåningarna är osäker efter 13 poäng på 16 allsvenska matcher och en allsvensk jumboplats.

– Den är säkert osäker. Vi ligger sist. Så är det för de flesta tränare som inte är där vi vill vara, säger han.

Nu försvann en viktig poäng hemma på Olympia mot Sirius i den 89:e minuten när bortalaget fick en straff efter att mittbacken Martin Olsson fått ett avslut på handen. Mohammed Saeid var säkerheten själv från elva meter och satte segermålet.

– Jag är besviken såklart. Jag tycker att vi kunde ha skapat mer mot Sirius. Det tyckte jag häromdagen också (1–3 borta mot Sirius i torsdags), säger Mellberg.

Han hade ingen åsikt om straffen.

– Jag har gett upp att ha åsikter om handsen. Det är väldigt mycket handsavblåsningar. Straffar och frisparkar, säger Mellberg.

I torsdags föll Helsingborg klart mot Uppsalalaget, men i returmötet tog Helsingborg ledningen. I den sjunde minuten nickade Mix Diskerud in 1–0 på en hörna. Tre minuter före paus var det kvitterat när Stefano Vecchia stötte in 1–1 för Sirius och sedan avgjorde Saeid på straff i slutskedet.