Mental styrka blir nyckeln i omstarten: "Pannben är A och O"

Nu är det snart dags för Gullringens GoIF att spela tävlingsfotboll igen. Efter en vår präglad av skadebekymmer och en del missräkningar hoppas gulsvart fortsätta på vinnarspåret. "Det är riktigt god stämning i laget och alla känns peppade", säger Gullringstränaren Daniel Wernersson inför matchen borta mot Stensjöns IF.

Gullringen möter Stensjön i helgen, och hoppas kunna förlänga den fina formen från i våras.

Gullringen möter Stensjön i helgen, och hoppas kunna förlänga den fina formen från i våras.

Foto: Axel Norbro

Fotboll2024-08-09 12:00

När lagen möttes i våras knep Gullringen alla tre poäng i segermatchen med 2–1.

Det var tidigt på säsongen. Under månaderna som följde blev det grus i maskineriet för Gullringen som inte är i närheten av toppen i tabellen. 

Men. Det började ljusna i slutet av vårsäsongen, när laget vann tre av sina fyra avslutande matcher. Det är en trend som assisterande tränaren Daniel Wernersson hoppas förlängs på lördag. 

– Det känns väldigt hoppfullt på förhand. När skadorna avtog i våras började vi plocka mer poäng, och i de avslutande matcherna gjorde vi det riktigt bra. Vi ska försöka bygga vidare på det, säger han till Sporten.

Vad krävs för att ni ska lyckas ta med er tre poäng hem?

– Pannbenet är A och O. Det vinner man så mycket med. Tar man bara jobbet och kämpar så är halva matchen vunnen.

Nyckelspelarna Karlo Goranci och Gustavo Borges är såklart inte tillgängliga för spel, med tanke på deras mer problematiska skador. Utöver den skickliga duon bör Gullringen ha alla spelare tillgängliga. 

– Linus Hillström blev hårt träffad av en boll i huvudet på en träning, så status där är lite oklart. Men jag tror det ska vara lugnt, säger Wernersson.

Annars då, hur har det sett efter ni kommit tillbaka från uppehållet?

– Vi är inne på andra träningsveckan efter ledigheten. Det har varit riktigt jäkla bra skulle jag säga. Vi har haft mycket folk på träningarna och kört på hårt. Det är riktigt god stämning i laget och alla känns peppade.

I början av veckan mötte Gullringen division 5-laget HM IS i en träningsmatch, och förlorade överraskande nog med 3–1.

Vad lägger du för värdering i den förlusten?

– Det var en match som vi ville ha för att få en genomkörare och testa lite olika saker. Vi hade rätt många spelare borta också. Samtidigt var det positivt att vi då kunde ge en del yngre spelare chansen i A-lagssammanhang. Men jag lägger inte så stor vikt vid den matchen. Vi tar inte med oss någonting därifrån till mötet med Stensjön.

Gullringen befinner sig på en ganska trygg tabellposition i mittens rike, på en sjätteplats med 19 inspelade poäng. Går resultaten deras väg i helgen kan de ta sig förbi femman Hvetlanda GIF, som har en poäng mer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!