Meriterad tränare tillbaka i VIF: "Fantastisk lösning"

Vimmerby IF har hittat en lösning efter Johan Karlsson Törndahls avhopp från tränarposten tidigare i veckan. Christer Eriksson kliver in som assisterande tränare till Patrik Gunnarsson.

Christer Eriksson är tillbaka i Vimmerby IF:s ledarstab.

Christer Eriksson är tillbaka i Vimmerby IF:s ledarstab.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-05-21 13:24

Christer Eriksson behöver ingen närmare presentation utan han har under flera decennier tränat flera lokala fotbolls- och bandylag. Han bildade bland annat en framgångsrik tränarduo med Tommy Svensson-Pöder för tiotalet år sedan då Vimmerby IF etablerade sig i division 2.

– Christer Eriksson har ett stort anseende som ledare och en fin historia i just Vimmerby IF. Han har alltid varit ett aktuellt namn för oss, men tidigare har det inte gått att lösa med hans arbetssituation. Nu var både Patrik och Christer sugna på det här samarbetet och det känns som en fantastisk lösning, säger Vimmerby IF:s verksamhetschef David Lindgren.

Patrik Gunnarsson gläds också åt att få jobba med Christer Eriksson.

– Jag har inte haft honom som tränare i fotboll tidigare, men är bekant med hans ledarskap från tiden som bandytränare i Målilla. Det ska bli kul att jobba med honom på riktigt nu och det är skönt att det blev en så snabb lösning med en så erfaren ledare, säger Patrik Gunnarsson.

Tack vare att seriestarten skjutits på framtiden och det bara blir enkelserie den här säsongen kommer den nya ledarduon få lite extra tid på sig med laget framöver.

– Spelarna i laget har tränat riktigt starkt de senaste veckorna och det känns bra att vi får ett par träningsmatcher innan serien drar igång också framöver, säger Patrik Gunnarsson.

Christer Eriksson kommer i första hand att stanna säsongen ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!