Messi bakom Barcelonas blytunga seger

Titeldrömmen är inte död för FC Barcelona. Tack vare mål av Ousmane Dembélé och Lionel Messi tog laget en blytung 2–0-seger borta mot ett formstarkt Sevilla.

Lionel Messi sätter 2–0 mot Sevilla.

Fotboll2021-02-27 18:51

Barcelona gör sitt yttersta för att försöka hänga på Atlético Madrid i toppen av La Liga. Mot Sevilla kom tre viktiga poäng och som så många gånger förr var en stor anledning Lionel Messi.

Argentinaren var med och bidrog till att Barcelona fick den start man ville ha. Messi slog en djupledspassning i 29:e minuten som Ousmane Dembélé snappade upp och satte i nät.

Efter ledningsmålet var matchen länge mållös och Barcelonas ledning hängde i luften. Men i 85:e minuten kom det efterlängtade målet.

Lionel Messi väggspelade med 18-årige Ilaix Moriba och kunde – efter några fördelaktiga studsar – sätta slutresultat 2–0 i 85:e minuten.

Därmed bröt Barcelona Sevillas sex matcher långa segersvit i ligan. Barcelona är tvåa i La Liga med 53 poäng, två poäng bakom Atlético Madrid som har två matcher mindre spelade.