Messi kan debutera mot Brest

Leo Messi kommer allt närmare en debut för nya klubben Paris Saint-Germain. Redan i fredagskvällens bortamöte med Brest kan den tidigare Barcelonastjärnan finnas med i PSG-truppen.

Förra veckan presenterades Leo Messi för PSG-supportrarna. Nu kan den argentinske superstjärnan göra debut i sin nya klubb efter flytten från Barcelona.

Förra veckan presenterades Leo Messi för PSG-supportrarna. Nu kan den argentinske superstjärnan göra debut i sin nya klubb efter flytten från Barcelona.

Foto: Francois Mori/AP/TT

Fotboll2021-08-19 15:50

– Vi har inte tagit något beslut om truppen än och vi kommer utvärdera om Messi kan vara med, säger tränaren Mauricio Pochettino på en presskonferens.

– Allt är positivt. Stämningen i truppen är bra och han har gjort sig hemmastadd snabbt. Det känns väldigt bra, fortsätter Pochettino.

Den sexfaldiga Ballon d'Or-vinnaren Messi tog tidigare i somras klivet från Barcelona efter 21 år, där han bland annat vann ligan tio gånger och Champions League fyra gånger. Men på grund av katalanernas ekonomiska kris satte La Liga stopp för en förlängning av Messis kontrakt.

I förra helgens 4–2-seger hemma mot Strasbourg blev han presenterad för PSG-supportrarna. Messi anlände emellertid till Paris en smula ringrostig efter att inte ha tränat på en månad, sedan han var med om att vinna Copa América i somras. Men på fredagen kan han alltså göra sina första professionella fotbollsminuter för ett annat lag än Barcelona.

PSG, som förra säsongen snuvades på ligatiteln av Lille, har inlett Ligue 1-säsongen med två raka segrar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!