Messis första mÄl för Paris SG sÀnkte City

Barcelona Ă€r historia. Nu frĂ€lser Lionel Messi, 34, de franska fansen pĂ„ Parc des Princes. Med sitt första mĂ„l för Paris Saint-Germain sĂ€nkte han Manchester City i tungviktsmötet i Champions Leage. Men kvĂ€llens stora sensation stod Sheriff Tiraspol för – 2–1 borta mot Real Madrid.

Lionel Messi firar sitt första mÄl för Paris Saint-Germain.

Fotboll2021-09-28 23:10

PSG kom med supertrion Messi–Kylian Mbappé–Neymar som anfallslinje – men det var centrale mittfĂ€ltaren Idrissa Gueye som sprĂ€ckte nollan redan efter Ă„tta minuter.

City jobbade sig snabbt in i matchen, tog över och skapade chanser. Managern Pep Guardiola hade skĂ€l att ta sig för pannan efter 26 minuter. Först nickade Raheem Sterling i ribban. Returen hamnade hos Bernardo Silva – som hade ett vidöppet mĂ„l framför sig men lyckades pricka ribban frĂ„n nĂ„gra meter.

City lÄg konsekvent pÄ för kvitteringen efter pausen, men utan att lyckas producera de riktigt heta chanserna.

"Brukar inte fira mÄl"

I stÀllet visade Mbappé och Messi sin klass nÀr det som mest behövdes. Mbappés fina, öppnande passning togs emot av Messi som hittade ena krysset. OcksÄ ett sÀtt att göra sitt första mÄl inför sin nya hemmapublik.

– Jag Ă€r vĂ€ldigt glad över att göra mĂ„l. Det hĂ€r var min blott andra match pĂ„ den hĂ€r arenan och jag hĂ„ller pĂ„ att anpassa mig till mitt nya lag, sĂ€ger Messi till Canal+.

– Ju mer vi anfallare spelar tillsammans desto bĂ€ttre blir vĂ„rt samarbete.

Messi sÀger att det var viktigt med en seger efter den oavgjorda Champions League-premiÀren mot Club Brygge.

EfterÄt lovordades han av bÄde sin nye trÀnare Mauricio Pochettino och sin tidigare, Pep Guardiola.

– Jag önskar Messi allt gott. Jag hoppas att han Ă€r lycklig och trivs dĂ€r (i PSG). Han gjorde mig lycklig nĂ€r vi jobbade ihop, sĂ€ger Guardiola, som var Messis trĂ€nare i Barcelona 2008–2012, rapporterar Reuters.

Nye trÀnaren Pochettino kostade under matchen till och med pÄ sig att fira Messis mÄl.

– Jag brukar inte fira mĂ„l, men den hĂ€r gĂ„ngen gjorde jag det, sĂ€ger PSG-trĂ€naren, rapporterar AFP.

– Jag har sett honom göra mĂ„l mĂ„nga gĂ„nger tidigare nĂ€r jag har suttit pĂ„ motstĂ„ndarbĂ€nken, sĂ„ för en gĂ„ngs skull satt jag pĂ„ rĂ€tt bĂ€nk och kunde fira.

Brygge slog Leipzig

I A-gruppens andra match klev landslagsmittfÀltaren Emil Forsberg tidigt in i handlingen. Det var pÄ hans framspelning som Christopher Nkunku gav Leipzig en tidig ledning.

Men Club Brygge, som inledde med 1–1 hemma mot PSG, kvitterade genom Hans Vanaken och gjorde sedan 2–1 (Mats Rits) och tog alla tre poĂ€ngen.

TvÄ mÄl av Salah

Mohamed Salah, som har hittat formen ordentligt, gav Liverpool 1–0 mot Porto pĂ„ EstĂĄdio do Dragao. Sadio ManĂ© ökade till 2–0 kort före pausen varpĂ„ Mo Salah noterade kvĂ€llens andra mĂ„l.

Roberto Firmino bytte av Salah och ville inte vara sĂ€mre med sina tvĂ„ sena mĂ„l i 5–1-segern i grupp B. Liverpool trivs uppenbarligen mot Porto i Porto. För nĂ„gra Ă„r sedan vann klubben med 5–0.

Milan, utan hĂ€lseneskadade Zlatan Ibrahimovic, fick snabbt hĂ„l pĂ„ försvarsstarka AtlĂ©tico Madrid hemma pĂ„ San Siro. Rafael LeĂŁos ledningsmĂ„l – applĂ„derat av Ibrahimovic – fick Ă€n större vĂ€rde nĂ€r Franck Kessie drog pĂ„ sig sitt andra gula kort och visades ut efter 29 minuter.

Milan höll lÀnge emot med en man mindre, men med fem minuter kvar skickade Antoine Griezmann in kvitteringen.

Och sju minuter in pĂ„ tillĂ€ggstid drog Luis SuĂĄrez ned rullgardinen för Milan nĂ€r han slog in straffen till 2–1.

Sheriffs sensation

MÄlet som vÀckte uppmÀrksamhet lÄngt utanför Santiago Bernabéu kom frÄn Jasur Jachsjibajev. Sheriff Tiraspol, debutanten i Champions League, skrÀllde med den inledande segern mot Sjachtar Donetsk i grupp D.

Den triumfen skulle toppas med rÄge.

I halvtid ledde det moldaviska mĂ€starlaget borta mot Real Madrid och först i 65:e minuten kom kvitteringen, men det krĂ€vdes en straff för att Karim Benzema skulle göra 1–1.

Nu skulle det vÀl ordna sig för Real? Inte alls. I sista ordinarie minuten prickade Sebastien Thill in mÄlet som sensationellt förde Sheriff till ledningen i gruppen efter tvÄ matcher.

Tidigare under kvĂ€llen spelade Sjachtar Donetsk och Inter 0–0.

I grupp C gjorde Ajax 2–0 pĂ„ Besiktas och Dortmund vann med matchens enda mĂ„l mot Sporting Lissabon. BĂ„de Ajax och Dortmund har full pott efter tvĂ„ matcher och möts i nĂ€sta omgĂ„ng.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!