MFF möter Juventus och Chelsea i CL

Malmö FF kliver in i Champions League för att välta Europas giganter. I gruppspelet väntar regerande mästarna Chelsea, Dejan Kulusevskis Juventus och ryska Zenit från S:t Petersburg. "Det är här med de stora pojkarna klubben vill vara", säger Malmös tränare Jon Dahl Tomasson i en kommentar.

Malmös gruppmotståndare i Champions League har lottats. Arkivbild.

Malmös gruppmotståndare i Champions League har lottats. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2021-08-26 19:14

MFF blev på tisdagskvällen klart för Champions League-gruppspel efter seger i dubbelmötet med bulgariska Ludogorets (3–2 sammanlagt) i det sista kvalsteget.

Gruppspelet inleds den 14-15 september – och för Malmö FF:s del väntar tufft motstånd.

Efter torsdagens lottning står det klart att Malmö går i grupp H och får möta Chelsea, Juventus och Zenit. Därmed kan MFF-supportrarna förbereda sig på att se världsstjärnor som Cristiano Ronaldo, Romelu Lukaku och Dejan Kulusevski på stadion i höst.

– Vi visste på förhand att vi skulle få bra lag och det fick vi också. Det fanns så klart några grupper som på papperet såg lite lättare ut och sedan var där någon som grupp som var ännu tuffare än vår, säger sportchefen Daniel Andersson till TT och fortsätter:

– Men det blev så klart tufft. Chelsea, regerande Champions League-mästare som värvat in Lukaku i sommar och ett Juventus som alltid är bra och gör det bra i Europa också. Det är inspirerande och kul lottning tycker jag.

Hopp om tredjeplatsen

Malmö har ställts mot både Chelsea och Juventus tidigare. I 16-delsfinalen i Europa League 2019 slog Londonlaget ut Malmö med 5–1 sammanlagt – och i Champions Leagues gruppspel 2014 slutade Malmö sist i gruppen där Juventus, Atlético Madrid och Olympiakos ingick. Juventus vann båda mötena med 2–0.

– Chelsea var ju ganska närstående i tid och vi gjorde två bra matcher, men tyvärr räckte vi inte till där. Men vi har flera spelare kvar sedan den tiden som kan bidra med erfarenhet, säger Andersson.

Det ser på förhand ut att bli en kamp om tredjeplatsen i gruppen för Malmö, vilket skulle innebära att man går till 16-delsfinal i Europa League.

– Det är klart att man går in i alla matcher för att försöka vinna, sen är det ju svåra lag vi möter så klart. Målsättningen är att göra sex bra matcher så får vi se hur långt det räcker, säger Andersson..

Ahmedhodzic CL-dröm

Malmös supertalang Anel Ahmedhodzic har ryktats bort från klubben, men i tv-intervjun efter avancemanget till gruppspel i Champions League funderade mittbacken över om han inte skulle stanna ett tag till.

– Det kan jag förstå när vi tagit oss till ett gruppspel. Vi får se, det är några dagar kvar här på fönstret. Vi har sagt att om det kommer ett bra bud ska vi inte stå i vägen, säger Daniel Andersson.

Emil Forsbergs Leipzig får också bekänna färg om de ska ta sig vidare. I grupp A väntar nämligen Manchester City, Paris Saint-Germain och Club Brügge.

Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United går in i grupp F där de ställs mot Villarreal, Atalanta och Young Boys.

Fakta: Datum för CL-gruppspelet

Första omgången: 14-15 september

Andra omgången: 28-29 september

Tredje omgången: 19-20 oktober

Fjärde omgången: 2-3 november

Femte omgången: 23-24 november

Sjätte omgången: 7-8 december.


Fakta: Här är alla grupper

Grupp A: Manchester City, Paris Saint-Germain, Leipzig och Club Brügge.

Grupp B: Atlético Madrid, Liverpool, Porto och Milan.

Grupp C: Sporting Lissabon, Dortmund, Ajax och Besiktas.

Grupp D: Inter, Real Madrid, Sjaktar Donetsk och Sheriff Tiraspol.

Grupp E: Bayern München, Barcelona, Benfica och Dynamo Kiev.

Grupp F: Villarreal, Manchester United, Atalanta och Young Boys.

Grupp G: Lille, Sevilla, Salzburg och Wolfsburg.

Grupp H: Chelsea, Juventus, Zenit S:t Petersburg och Malmö FF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!