MFF-stjärna om storpubliken: "Vill tysta dem"

Från knappt 6 000 på hemmaplan, till 55 000 på bortaplan. På tisdag ska MFF försvara sin 2-1-ledning i Champions League-kvalet mot Rangers FC inför fulla hus i Skottland. –Vi vill tysta dem imorgon, säger MFF-försvararen Niklas Moisander.

Första mötet mellan lagen slutade 2-1 till Malmö. Rangers reducerade på tilläggstid. Arkivbild.

Första mötet mellan lagen slutade 2-1 till Malmö. Rangers reducerade på tilläggstid. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2021-08-09 16:12

Första matchen i dubbelmötet i tredje kvalrundan till Champions League spelades för knappt en vecka sedan. Då fick knappt 6 000 skåningar bevittna MFF:s 2-1-seger mot Rangers FC.

På tisdagen väntar 55 000 gormande hemmafans när MFF beträder gräset på klassiska Ibrox Stadium, sedan den skotska regeringen och Glasgows lokala myndigheter gett klartecken tack vare det allt mer gynnsamma läget vad gäller pandemin.

Det blir första gången Rangers spelar på en fullsatt hemmaarena sedan i mars 2020.

Malmös mer rutinerade spelare räds inte publiken och pressen i Skottland.

– Jag tror alla vill spela inför fulla läktare, vi vill tysta dom i morgon, säger Niklas Moisander.

– Det är en ny situation. Det var längesen vi spelade inför fulla läktare, och på en sån ikoniska stadium som Ibrox. Det blir full rulle tror jag, säger Søren Rieks.

"Vändas till fördel"

34-årige Søren Rieks och 35-årige Niklas Moisander har båda rutin från Europamatcher på hög nivå och inför fulla hus.

Reiks drar sig till minnes när MFF mötte Besiktas på bortaplan i Europa League säsongen 2018/2019.

– Det var stor press första 20 minuterna, men vi överlevde det. Efter det kämpade vi oss in i matchen och sen till sist så fick de sina supportrar emot sig.

– Så det kan också vändas till en fördel för oss, säger Sören Rieks.

Bortamålsregeln borta

Inför årets säsong har bortamålsregeln tagits bort från de europeiska klubblagsturneringarna. Regeln innebar att laget som gjort flest mål på bortaplan i de båda mötena gick vidare vid oavgjort.

Inför mötet med Rangers betyder det att så länge MFF inte ligger under med mer än ett mål när domaren blåser för ordinarie tid, går matchen till förlängning och därefter straffar för att skilja lagen åt.

– Vårt bortamål är inte så viktigt som det varit tidigare. Jag tror det är viktigt att vi håller nollan. Men vi måste vara aggressiva och göra mål, som ställningen ser ut nu, säger Rangers tränare Steven Gerrard.

Med ett Rangers som är tvingade att gå framåt, öppnas lägena upp för Malmös offensiva spelare.

– Vi såg redan i första matchen att det finns bra ytor att spela på. Det gäller att hitta ytorna och utnyttja dem på bästa sätt, säger Søren Rieks.

Vid vinst eller oavgjort får MFF möta vinnaren mellan grekiska Olympiakos och Ludogorets från Bulgarien i play off om en plats i gruppspelet i Champions League.

Vid MFF-förlust väntar playoff till Europa Leagues gruppspel.

Fakta: Malmös fortsatta Europaspel

Ifall skåningarna vinner eller spelar lika mot Rangers får man möta vinnaren mellan mellan grekiska Olympiakos och Ludogorets från Bulgarien i play off om en plats i gruppspelet i Champions League.

Förlorar MFF dubbelmötet mot Rangers väntar playoff till Europa Leagues gruppspel mot vinnaren i matchen mellan FC Kairat från Kazakstan, och Alasjkert FC från Armenien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!