MFF-stjärnan: "Jag är inte orolig"

Andra raka segern och allsvensk serieledning– det var det positiva för Malmö FF hemma mot Elfsborg. På minussidan: stjärnorna Anders Christiansen och Ola Toivonen utgick med skador. –Jag är inte orolig, säger Christiansen efter 2–1-segern.

Malmö FF:s lagkapten Anders Christiansen skadade sig efter tre minuter hemma mot Elfsborg och blev utbytt. MFF vann med 2–1 och är ny serieledare i allsvenskan.

Fotboll2021-05-20 21:45

Tre minuter in på segermatchen hemma mot Elfsborg skadade Malmö FF-stjärnan Anders Christiansen sig och fick bytas ut med en känning i baksida lår.

– Vi får se hur det känns efter 48 timmar. Problemet är att det är fyra dagar till nästa match (Örebro på måndag), säger mittfältsmotorn efter 2–1-segern mot Elfsborg och fortsätter:

– Jag är inte orolig över att det är en stor bristning som tar klassiska 6–8 veckor.

EM – en pojkdröm i fara?

Tidigare i veckan pratade Christiansen om att det skulle vara en pojkdröm att bli uttagen till EM-spel med Danmark. Förbundskaptenen Kasper Hjulmand tar ut sin 26-mannatrupp på tisdag och danskarna ska spela sina tre gruppspelsmatcher hemma på Parken i Köpenhamn.

– Jag vet inte om jag är aktuell eller inte. Det är svårt att säga. Jag är positiv och vi gör allt för att vara redo för måndag. Spelar jag måndag är det klart att jag är uttagningsbar. Är det en skada på en vecka är det hur lugnt som helst.

På tilläggstid av första halvlek kom nästa stjärnsmäll för MFF. Då vred Ola Toivonen sig i gräset med smärtor efter att ha gått in hårt i en duell på mittplan och anfallaren byttes ut i halvtid. I nuläget är det oklart hur illa skadad Toivonen är.

Då ledde Malmö med 1–0 efter att Jo Inge Berget rakat in bollen sedan Anel Ahmedhodzic nickskarvat ett långt inkast från Jonas Knudsen i stolpen.

– Det var skönt. Det var bara att sätta dit den, säger Jo Inge Berget om målet i den 27:e minuten.

Det är inte första gången MFF gör mål i samband med ett långt inkast från Knudsen.

– Vi har blivit riktigt vassa på det. Det var fint att få mål på det igen, säger Berget.

Per Frick kvitterade i den 50:e minuten och tio minuter senare prickade Jacob Ondrejka stolpen för Boråslaget. Tre minuter senare föll segermålet för MFF när Veljko Birmancevic placerade in ett lågt distansskott bakom Elfsborgsmålvakten Tim Rönning fram till 2–1.

Nu leder Malmö allsvenskan, en poäng före tvåan Djurgården, men skåningarna har en match mer spelad än toppkonkurrenterna.

– Vi kollar bara på oss själva. Vi är jättenöjda om vi kan vinna mot Örebro. Då har vi 20 poäng (på nio matcher) innan uppehållet. Det enda dåliga matchen är Stockholmsmatchen (0–3 mot Djurgården). Man kan förlora en match, men sättet vi förlorar på kan man vara missnöjd över, säger Anders Christiansen.

Ingen nolla för MFF

Malmö har dock inte hållit nollan i någon tävlingsmatch denna säsong.

– Det är klart att det alltid är skönt att hålla nollan, men det är inte så att vi går runt och tänker på det. Men tryggheten är inte där just nu. Just nu kan vi inte säga att vi är jättesvåra att göra mål på, säger Jo Inge Berget.

Elfsborg tappade senaste en 2–0-ledning till 2–3-förlust hemma mot Halmstad och har endast tagit fyra poäng på de fem senaste matcherna. Efter en tam första halvlek borta mot Malmö ryckte Boråslaget upp sig efter pausvilan och kunde mycket väl ha fått lämna Skåne med poäng.

– Vi hade gärna haft med oss en poäng, men jag tycker att Malmö är lite vassare när de får sina lägen. Det är det som är skillnaden till slut, säger Elfsborgstränaren Jimmy Thelin.