MFF-stjärnan: "Motståndarna är rädda"

Malmö FF och Isaac Kiese Thelin ser ostoppbara ut den allsvenska säsongen 2023. Anfallaren slog till med ett hattrick när skåningarna via 4–2 hemma mot Hammarby tog femte raka segern. –Man känner sig farlig. Man vet att motståndarna är rädda, säger 30-åringen, som nu står på åtta mål.

Isaac Kiese Thelin svarade för tre mål när Malmö FF slog Hammarby på hemmaplan. Anfallaren har nu gjort åtta mål på de fem inledande matcherna.

Fotboll2023-04-30 17:00

Malmö FF-anfallaren Isaac Kiese Thelin är i extraordinär form. På de fyra första matcherna svarade 30-åringen för mål i varje match och inför hemmamötet med Hammarby stod han på fem fullträffar totalt.

Efter tre mål mot Stockholmslaget är MFF-stjärnan nu uppe i åtta mål och ensam skytteligaledning före Häckens Bénie Traoré (sex mål).

– Man känner sig farlig. Man vet att motståndarna är rädda och försöker ha koll på en. Då måste man vara ännu mer påkopplad och det var jag i dag, säger Kiese Thelin efter 4–2-segern.

"Hungrig"

MFF-tränaren Henrik Rydström hyllar anfallaren:

– Jag har sagt sedan första träningsmatcherna – när det var kritik mot honom att han inte gjorde mål – att han är en instrumental spelare för oss och person i sättet han leder oss, säger Rydström och fortsätter:

– Sedan tycker jag han har blivit ännu bättre. Han är hungrig att lära sig hela tiden.

Lagkamraten Sebastian Nanasi fyller i:

– Han är i en helt otrolig form. Jag förstår att det känns nog väldigt, väldigt bra för honom att det släpper så här rejält. Jag hoppas han kan bygga vidare på det. Vi alla gläds ordentligt för honom.

Stefano Vecchia inledde målskyttet efter en kvart. Det var andra matchen i följd som nyförvärvet hittade rätt.

Därefter tog Kiese Thelin – som vanligt denna säsong – över showen.

+ I den 36:e minuten nickade han in Gabriel Busanellos inlägg från vänsterkanten.

+ Tre minuter före pausvilan styrde han in Vecchias låga inlägg fram till 3–0.

+ I den 59:e minuten kom 30-åringens tredje mål för dagen och åttonde för säsongen när han vände upp i straffområdet och placerade in 4–1 bakom Oliver Dovin i bortamålet.

Målet säkrade definitivt de tre poängen – det kom drygt en minut efter att Viktor Dukanovic reducerat för bortalaget.

"Finns mer att ta"

Han får blicka tillbaka till våren 2018 i belgiska Waasland-Beveren för att hitta en liknande form.

– Det var innan VM (2018). Då hade jag mycket mål. Nu känner jag mig ännu bättre än då. Man är äldre och mer erfaren. Det är skönt och kul att få betalt för hårt jobb, säger han.

Samtidigt skickar han ytterligare en varning till konkurrenterna:

– Jag känner inte att det är max utan det finns mer att ta, säger Isaac Kiese Thelin.

MFF har sedan säsongen 2010 varit den stora allsvenska dominanten med sju SM-guld, men har inte under något guldår inlett säsongen så bra som Skåneklubben gjort 2023. Efter fem segrar av fem möjliga är MFF i fortsatt serieledning – tre poäng före regerande mästarlaget Häcken på andra plats.