MFF tappade poäng mot Halmstad

Nykomlingen Halmstad fortsätter att vara ett starkt hemmalag. Senaste laget att tappa poäng på Örjans vall: Malmö FF. –Tuff match, säger MFF:s Anel Ahmedhodzic efter 0–0.

Malmö FF:s Anel Ahmedhodzic. Arkivbild.

Malmö FF:s Anel Ahmedhodzic. Arkivbild.

Foto: Per Danielsson/TT

Fotboll2021-08-07 19:44

Halmstad inledde den allsvenska säsongen med att vinna hemma mot Häcken med 1–0.

Sedan trepoängaren den 11 april har nykomlingen fortfarande inte förlorat på Örjans vall.

Tränare Magnus Haglund & Co har förvisso ingen mer seger men än dock visar resultatraden — sex oavgjorda matcher — på styrka och trygghet i det defensiva spelsättet som enligt den halländska planen ska säkra fortsatt spel i högstadivisionen.

Principerna skapade även problem för topp- och storklubben Malmö FF.

Trots att gästerna – som på grund av många matcher lät några av stjärnorna inleda på bänken — hade mycket boll var heta heta målchanser sällsynt.

"Stängde bra"

– De stängde igen bra, de gjorde det bra, de skriker vid varje kontakt och fick alltid frisparkarna med sig. De gjorde vad de skulle. Det slutade 0–0, och jag kan tänka mig att det var deras matchplan, säger Anel Ahmedhodzic till Discovery.

Tränaren Jon Dahl Tomasson bytte in Veljko Birmancević till andra halvlek, Anders Christiansen i 57:e, Antonio Colak i 58:e och Jo Inge Berget i 77:e i ett försök att vässa till offensiv.

Och det höll på att belöna sig i 86:e minuten.

För det var först då som Malmö hotade på allvar, och då med Bergets nick som tvingade målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist att sträcka ut för att tippa bollen till hörna.

Boman hade första chansen

Innan dess, i 21:a minuten, hade Mikael Boman – som varit utanför startelvan en hel del – matchens enda chans.

Anfallaren drog till direkt på Andreas Bengtssons passning, men avslutet var inte av den kalibern som krävdes för att överlista målvakten Johan Dahlin.

– Det är ett bra inspel men det är ganska svårt att skjuta med vänstern där, att få kraft i den när den kommer från det hållet, säger Boman till Discovery.

För topplaget MFF innebär 0–0-matchen att Djurgården, vid seger hemma mot AIK, kan rycka i toppen.

För Halmstad betyder den oavgjorda matchen att klubben nu har en seger och sex kryss på hemmaplan.

– Vi vill vinna matcher, så klart, men att ta en poäng mot ett så skickligt lag som Malmö får ändå ses som godkänt, säger Halmstads Marcus Antonsson till Discovery.

Fakta: Halmstads hemmamatcher

1–0 Häcken

1–1 IFK Göteborg

1–1 Mjällby

0–0 Degerfors

0–0 Djurgården

1–1 Varberg

0–0 Malmö FF

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!