MFF till cupfinal – Kiese Thelin hjälte

Presenterad för fyra dagar sedan. På söndagen sköt Isaac Kiese Thelin Malmö FF till cupfinal.

Malmös Isaac Kiese Thelin (mitten) jublar med lagkamraterna efter sitt mål under söndagens semifinal i svenska cupen mellan Djurgården och Malmö FF på Tele2 Arena.

Fotboll2022-03-20 14:47

Ja, det blev en lyckad comeback i MFF-tröjan för anfallaren Isaac Kiese Thelin.

29-åringen slog till direkt i återkomsten när han tryckte in 1–0 från nära håll i semifinalen mot Djurgården på bortaplan.

Två minuter senare, i 35:e minuten, valde domare Mohammed Al-Hakim att avbryta matchen på grund av pyroteknik och knallskott.

Efter cirka 20 minuters uppehåll återupptogs matchen – och Djurgårdens kvitteringsjakt.

Men stockholmarna, som tvingades byta ut lagkaptenen Magnus Eriksson redan efter 15 minuters spel, lyckades inte få in någon strut inför hemmasupportrarna.

MFF höll undan, vann med 1–0 och möter nu Hammarby i finalen 26 maj. För Malmö FF:s tränare Milos Milojevic blir finalen extra speciell, då han så sent som i fjol tränade just Hammarby.

– Skönt att trycka in en boll på en gång i första matchen. Vi spelar så där i dag, men vi tar en vinst, det visar hur starka vi är ändå, säger Kiese Thelin till C More.