MFF utbuat av publiken: "De har rätt"

Första hemmapremiären inför publik på två år. Då fick Malmö FF ta emot burop efter 1–1 hemma mot Elfsborg. –De är självklart besvikna och de har rätt, säger MFF-tränaren Milos Milojevic.

Malmö FF:s tränare Milos Milojevic fick nöja sig med 1–1 i hemmapremiären mot Elfsborg.

Malmö FF:s tränare Milos Milojevic fick nöja sig med 1–1 i hemmapremiären mot Elfsborg.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2022-04-11 21:07

Nyförvärvet Isaac Kiese Thelin, som gör sin tredje sejour i klubben, fixade premiärsegern för Malmö FF med matchens enda mål borta mot Kalmar förra helgen.

I den första allsvenska hemmapremiären inför publik på två år – 19 405 åskådare kom till stadion i Malmö – fick dock MFF nöja sig med 1–1 mot Elfsborg. Efter slutsignalen buades det regerande mästarlaget ut av delar av publiken.

"Jättebra stämning"

– De är självklart besvikna och de har rätt. De skapar en jättebra stämning, det är många som kommer, det är en perfekt gräsmatta och vi gör inte mer, säger tränaren Milos Milojevic.

– Vi har nästa match mot AIK (på söndag), vi måste spela bättre och förtjänta applåder, inte burop från våra supportrar, fortsätter Milojevic.

Inhopparen Søren Rieks:

– Jag lyssnar inte så mycket på om vi blir utbuade eller inte, men det är en stor besvikelse varje gång vi inte vinner på hemmaplan. Ser man på prestationen är det dåligt. Vi kan mycket bättre, säger Rieks och fortsätter:

– Över 90 minuter tycker jag inte att vi förtjänar tre poäng. Mycket hackigt spel, osammanhängande.

Lagkaptenen Anders Christiansen:

– Vi ser alltid fram emot hemmapremiären, vi gör vårt bästa och vår prestation blir för krampaktigt och är inte tillräckligt bra. Det säger väl sig själv att vi inte kan vara nöjd med den prestationen.

Elfsborg hotade bäst och mest inledningsvis, men halvvägs in i den första halvleken hade MFF jobbat sig in i matchen. Veljko Birmancevic klackade in ledningsmålet i den 39:e minuten och precis innan pausvilan nickskarvade Anders Christiansen bollen i stolpen.

Malmö red dock inte vidare på den framgångsvågen.

"Är besviken"

– De kändes som att spelarna var lite nöjda och trodde att det skulle gå av sig själv, säger Milos Milojevic.

– Energin var inte på den nivå som jag ville ha den på och som den har varit på innan, fortsätter han.

I stället kvitterade Elfsborg i den 50:e minuten genom Simon Olsson och det blev även slutresultatet.

– Jag är besviken över att vi inte skapade tillräckligt med chanser, så 1–1 är rättvist, säger Milos Milojevic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!