MFF vidare i CL – trots oavgjort

Malmö FF tappade en tvåmålsledning. Men 3–3 borta mot Vikingur räckte för att avancera vidare i Champions League-kvalet.

Veljko Birmancevic blev målskytt för Malmö. Arkivbild.

Fotboll2022-07-12 23:29

Malmö vann med 3–2 på hemmaplan förra veckan vilket satte laget i förarsätet i kampen om avancemang i Champions League-kvalet.

Men borta i Reykjavik blev det rejält svängigt och det började dåligt för MFF när det isländska hemmalaget gjorde 1–0 efter en kvart.

Men Malmö skulle resa sig.

I 34:e minuten frispelade Isaac Kiese Thelin Veljko Birmancevic, som säkert satte kvitteringsbollen i nät. Och strax före halvtid var det dags igen när högerbacken Felix Beijmo ordnade 2–1 till Skånelaget.

Efter paus var MFF påkopplat från start. Andra halvlek var bara två minuter gammal när Beijmo hittade in till en helt fri Anders Christiansen som satte 3–1.

Men Vikingur gav sig inte. Tio minuter efter Christiansens mål kom reduceringen och i 75:e minuten kvitterade Karl Fridleifur Gunnarsson.

Malmö skulle dock klara av att rida ut den isländska stormen och matchen slutade 3–3. Därmed är Skånelaget vidare i kvalet efter totalt 6–5 i dubbelmötet.

I nästa kvalomgång väntar litauiska Zalgiris.

För att MFF ska ta sig till gruppspel i turneringen måste laget senare ta sig förbi ytterligare en kvalomgång och ett playoffspel.