MFF:s vd: "Händelsen oacceptabel i sig"

Malmö FF fördömer Sergio Peñas agerande när han förra veckan körde rattfull. Klubben vill dock inte kommentera vilket straff peruanen har fått. –Det är mellan oss och spelaren, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén. Arkivbild.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2023-04-24 22:24

Trots att mittfältaren Sergio Peña förra tisdagskvällen åkte fast för rattfylleri och olovlig körning i centrala Malmö startade han för MFF när skåningarna slog IFK Norrköping med 3–0 i allsvenskan på måndagen.

– Naturligtvis är den händelsen oacceptabel i sig. Sedan har vi haft samtal med spelaren och utifrån den informationen vi har vidtagit åtgärder och disciplinära sådana, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

Vill inte kommentera

TT: Vad för disciplinära åtgärder rör det sig om?

– Jag kommer inte kommentera det. Det är mellan oss och arbetstagaren, spelaren.

TT: Det var inte aktuellt att han skulle stängas av från spel?

– Inte med den information vi har nu och inte utifrån hur vi har hanterat andra situationer tidigare genom åren.

Peña har uppgett för Expressen att han erkänt rattfylleri. Nu väntar en rättsprocess.

– Vi kommer följa den naturligtvis, så får vi se om det kommer fram någon annan information än den vi har idag. Så som det ser ut nu har vi inget att gå på än den information vi har.

"Alltid en balans"

Sportchefen Daniel Andersson har tidigare blivit intervjuad om händelsen, men MFF har inte gått ut med någon offentlig kommentar på exempelvis sin hemsida om vad som har hänt.

– Det är ändå så att här är det arbetsgivaren och arbetstagaren. Det är där relationen är och det är där informationen finns. Jag vill inte och kan inte heller gå ut med det offentligt. Jag tycker inte att det är rätt heller. Det är alltid en balans att försöka vara tillräckligt tydlig och visa allvaret på det utan att gå in på detaljer, säger Niclas Carlnén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!