Michael Laudrup kallar Qatar-kritik för hyckleri

Den danska fotbollsikonen Michael Laudrup har bilden klar för sig. Så länge danskt näringsliv samarbetar med Qatar är det hyckleri att kritisera folk som stöttar VM.

Michael Laudrup under en presskonferens 2014 där han presenteras som ny tränare för den qatariska klubben Lekhwiya SC, som numera heter Al-Duhail SC. Arkivbild.

Michael Laudrup under en presskonferens 2014 där han presenteras som ny tränare för den qatariska klubben Lekhwiya SC, som numera heter Al-Duhail SC. Arkivbild.

Foto: STR/AP/TT

Fotboll2022-10-19 11:23

58-åriga Laudrup var mellan 2014 och 2018 tränare för två olika klubblag i Qatar. Trots att landet kritiseras hårt för, bland annat, sin syn på mänskliga rättigheter slutar inte Laudrup med att uttrycka sitt stöd till gulfstaten.

Laudrup tycker det är märkligt att idrottare i Danmark kritiseras för att samarbeta med landet i Mellanöstern när den danska regeringen själv erkänner att danskt näringsliv gör det.

– Så länge danskt näringsliv gör affärer i ett land, och den danska regeringen också samarbetar med landet, anser jag att andra grupper i det danska samhället inte ska kritiseras för att göra samma sak, säger han till Ekstra Bladet.

– Allt annat är hyckleri i mina ögon.

Tidigare i år blev Michael Laudrups bror, Brian, av med sitt uppdrag från TV2 och tidningen Politiken där han hade en podcast efter att han varit med i en reklamfilm för Visit Dubai.

Den danska landslagsstjärnan Nadia Nadim fick även hon ta emot kritik tidigare i år efter hennes beslut att verka som ambassadör för VM i Qatar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!