Middlesbroughs tränare pikar Chelsea

Chelseatränaren Thomas Tuchel hoppas på en snabb försäljning av klubben. –Det kommer att lugna ned situationen, säger han.Samtidigt pikas Chelsea av Middlesbrough inför lördagens FA-cupkvart.

Chelseas huvudtränare Thomas Tuchel vill att försäljningen av klubben klaras av snabbt. Arkivbild.

Chelseas huvudtränare Thomas Tuchel vill att försäljningen av klubben klaras av snabbt. Arkivbild.

Foto: Alastair Grant/AP/TT

Fotboll2022-03-18 15:23

Premier League-klubben är på väg att säljas på grund av de sanktioner som riktats mot klubbens ryske ägare, oligarken Roman Abramovitj. Att Chelsea över huvud taget kan bedriva verksamhet är på grund av ett specialtillstånd under förutsättning att ägaren fråntagits all kontroll av klubben och i nuläget är alla tillgångar och inkomstkällor i och till klubben frysta.

Sanktionerna påverkar själva laget genom bland annat resebudget och biljettförsäljning.

"Finns sanktioner av en anledning"

"Det finns sanktioner av en anledning och vi måste respektera dessa. Jag tror inte att det spelar så stor roll om jag skulle skrika om att respektera den sportsliga integriteten", säger huvudtränaren Thomas Tuchel till klubbens hemsida.

Inför lördagens FA-cupkvartsfinal mot Middlesbrough säger han på en presskonferens att han hoppas att försäljningen av klubben sker hastigt.

– Vi hoppas att vi kan hitta en ny ägare för det kommer att lugna ned situationen, säger han.

– Det hade gett oss klarhet och klarhet är alltid bra. Så som jag förstår det så kan vi lita på att det här kommer lösas snabbare än vanligt, fortsätter han senare.

Och om Tuchel får bestämma är det en ny vinnarskalle som tar över ägarskapet.

– Förhoppningsvis gillar de att vinna, det hade varit ett stort plus. Jag tror att Chelsea kommer hålla sig starkt.

"Finns inte medlidande"

Motståndarlagets tränare Chris Wilder sade att man inte tycker synd om Chelsea trots sanktionerna – och man gick bland annat inte med på att spela bakom stängda dörrar trots att Chelsea så begärde på grund av att klubben inte hade möjlighet att sälja biljetter till sina bortafans.

– Chelsea kommer säljas och bli köpt av en miljardär, som troligtvis kommer investera mer pengar i klubben. De kommer att investera i arenan, faciliteterna, så jag tror inte att det i fotbollsvärlden finns någon större mängd medlidande för vad som händer, säger Wilder.

I dag, fredag, är den sista dagen för intressenter att lämna in bud på Chelsea. Försäljningen måste ske med den brittiska regeringens godkännande och i den får inte Abramovitj tjäna några pengar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!