Midsommarspecial: Så ska våra fotbollslirare fira in sommaren

Midsommarstången är uppe. Nubben väntas intas redan runt lunchtid. Vädret lär vara ostadigt. Jajamän, gott folk – midsommarafton är här. Vi har tagit ett snack med några lokala fotbollslirare för att se om, och isåfall hur, de ska fira in sommaren. God läsning på er, och glad midsommar!

Midsommarspecial! Flera lokala fotbollslirare berättar hur de ska fira in sommaren.

Midsommarspecial! Flera lokala fotbollslirare berättar hur de ska fira in sommaren.

Foto: Vimmerby Tidning/Privat

Fotboll2024-06-21 07:00

Vi ställde samma fyra frågor till "profilerna". Dessa var följande: 

1) Vad händer på midsommar?

2) Är det något som inte får saknas i ett midsommarfirande?

3) Förresten. Vad säger du om lagets säsong såhär långt?

4) Och hur vill du betygsätta din egen säsong?

Här får ni svaren!

undefined
Haris Dreco, Vimmerby IF.

Haris Dreco, mittfältsdynamo i VIF Herr

1. Jag ska bara ta det lugnt, njuta av EM och ha en skön helg.

2. Ett mästerskap i fotboll!

3. Mycket bra får man säga. Vi är med i den absoluta toppen, precis som vi själva hade förhoppningar om att vara. Men det är många matcher kvar att spela. 

4. 2/10. Men tränaren gillar mig och jag kommer i tid till matchsamlingarna. Jag är en av division 3:s tio sämsta spelare. Haha, nej skämt åsido... Jag tycker den är klart godkänd hittills. Jag har fått spela både som "sexa" och "åtta" och det har väl funkat bra på båda positionerna, även om jag trivs mer i den offensiva rollen jag har nu. Det har blivit en del mål och assist också, så det flyter på. Förhoppningsvis blir hösten ännu bättre.

undefined
Emma Sjökvist, HM IS.

Emma Sjökvist, skyttedrottning i HM IS

1. Det blir väldigt lugnt, eftersom jag jobbar på lördagen. Det blir smörgåstårta med familjen på dagen och sen lite grill med goda vänner på kvällskvisten. 

2. Nja, inget speciellt faktiskt.

3. Det har väl gått lite som förväntat. Vi har haft några förlustmatcher där vi hade kunnat fått med oss både ett kryss eller vinst. Det är lite surt.

4. Jo, det har väl gått helt okej. Bortsett från att man missar en jäkla massa chanser hela tiden (svarar målsprutan som gjort 18 mål på sex matcher). 

undefined
Jakob Karlsson och Albin Isaksson, Djursdala SK.

Jakob Karlsson och Albin Isaksson, före detta mittbackspar i Djursdala SK

Jakob:

1. Det blir en heldag i Storebro med midsommarmat, trekamp, bad, gassande i solen och säkert lite nubbe på det. På kvällen blir det något grillat, och det lär säkert slinka ner några öl under dagens gång med. Sen får vi se vad som händer. 

2. Jag tycker att det alltid borde vara ett inslag med någon form av tävling. Det behöver inte bara vara klassiska lekar, det kan vara ett "shot-race" eller vad som helst. Men tävla ska man göra!

3. Mellanmjölkssäsong är väl en bra sammanfattning. Det har varit höga toppar och djupa dalar. De senaste matcherna har väl varit bottennappen. Dessförinnan hade vi en hel del starka prestationer, jag tänker främst på matcherna mot Tjust och Ariel. Vi blandar och ger, men några fler poäng borde vi haft.

4. Den är godkänd. Jag har fått spela lite överallt, både offensivt och defensivt på mitten samt som mittback. Samma som för laget så har det varierat lite i prestationerna. Eftersom jag ska flytta till Stockholm blir det nog ingen mer match i DSK för den här sejouren. Det känns vemodigt. Jag har verkligen trivts i föreningen och kommer sakna lagkamraterna, ledarna och människorna runtomkring. Däremot är jag spänd på vad framtiden har att erbjuda.

Albin: 

1. Det blir firande i Rumskulla med kompisarna i vanlig ordning. Det brukar vara väldigt trevligt med lite lekar, quiz, god mat och en del dryck. 

2. Jag är ju vansinnigt svag för västerbottenpaj. Men det är klart att det vore märkligt om köttbullar och potatis saknades. 

3. Det har varit lite svajigt kanske. Det är ett ungt och spännande lag men vi har haft lite svårt att hitta en jämn nivå. Vissa matcher har varit svinbra samtidigt som vi har onödiga poängtapp i några matcher.

4. Helt okej skulle jag säga. Jag har känt mig ganska oinvolverad i vissa matcher. Men det är väl ett gott betyg till laget när man är mittback.

undefined
Molly Levin, Vimmerby IF.

Molly Levin, mittbacksklippa i VIF Dam 

1. Jag ska fira midsommar hos en kompis på Öland, i hennes stuga med massor av vänner. 

2. Midsommarkransar! Det är både fint och en mysig tradition att göra dem på morgonen innan allt drar igång. 

3. Jag är väldigt imponerad över vår säsong hittills. Jag tycker vi har lyckats hålla en bra och jämn nivå i alla lagdelar. 

4. Jag känner mig mestadels nöjd med min egen säsong. Det handlar mycket om att jag och min mittbackskollega Saga (Stejdahl) har ett fint samarbete där vi kompletterar varandra bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!