Milton fortsätter: "Försökt sluta så många gånger nu"

Vimmerby IF har presenterat två positiva nyheter inför säsongen 2021. Nathalie Milton och Elin Börjesson fortsätter i VIF-tröjan. "Jag har mycket mer att ge", säger Milton.

Nathalie Milton och Elin Börjesson spelar i VIF även 2021.

Nathalie Milton och Elin Börjesson spelar i VIF även 2021.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-10-26 16:05

Efter att ha medverkat i samtliga seriematcher, 22 varje säsong, under de tre senaste åren så var Nathalie Miltons medverkan den gångna säsongen högst osäker. Men den rutinerade backen kom till spel och gjorde åtta matcher för VIF i division 2 i år. 

– Den här säsongen var rörig med coronan och allt runt omkring, så den räknas knappt, sammanfattar hon. 

Nu har 33-åringen redan bestämt sig hur det blir nästa år. 

– Jag har bestämt mig för att köra vidare. Jag har försökt sluta så många gånger nu att jag slutat försöka, skrattar Milton och fortsätter:

– Nej, men jag känner att jag har mycket mer att ge, både kroppsligt och fotbollsmässigt. Kroppen svarar fortfarande bra på all träning och jag har inga problem med konstgräset.

Hur resten av VIF-truppen kommer att se ut till nästa år är ännu inte spikat. Klart är i alla fall att Elin Börjesson, Anna Karlsson och Emilia Nilsson också fortsätter och att huvudtränaren Mikael Rinaldo blir kvar.

Däremot har skyttedrottningen Nathalie Johansson inte förlängt. 

– Det går så klart inte att blunda för att hon (Johansson) inte har skrivit på. Vi har inte råd att tappa henne. Hon gjorde 18 mål i serien förra säsongen och vi kan inte ersätta henne, menar Milton.

Försöker du övertala henne att skriva på?

– Jag vill jättegärna att hon ska spela, men det är ett val som hon ska göra. Jag vill bara att hon ska spela om hon själv känner att hon vill. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!