Ministern kräver utredning efter sexanklagelser

Frankrike idrottsministern Amélie Oudéa-Castéra har beordrat en utredning av landets fotbollsförbund (FFF) efter att ordföranden Noël Le Graët anklagas för sexuella trakasserier. Oudéa-Castéra träffade Le Graët under fredagsmorgonen och tillkännagav senare den statliga utredningen av förbundet.

Noël Le Graët. Arkivbild.

Noël Le Graët. Arkivbild.

Foto: Christophe Ena/AP/TT

Fotboll2022-09-16 14:25

Mötet med Noël Le Graët skedde dagen efter att förbundet meddelat att man lämnat in en stämningsansökan för förtal mot So Foot magazine, som tidigare i september rapporterade att Le Graët påstås ha sexuellt trakasserat flera anställda.

So Foot magazine publicerade en sexsidig granskning där de citerade anonyma källor som har jobbat eller jobbar på förbundet, samt sms som Le Graët ska ha skickat till kvinnor. Tidningen målar även upp en toxisk arbetsmiljö på det franska fotbollsförbundet.

I ett uttalande sade Oudéa-Castéra att det är "viktigt att FFF bedriver sin verksamhet med absolut respekt för alla anställda, oavsett deras position i hierarkin."

Ministern uppmanade också förbundet att "aktivt förebygga och bekämpa alla former av diskriminering och våld, inklusive sexism och sexuellt våld."

Le Graët ska i största transparens förse utredningen med de senaste rapporterna om FFF, särskilt de som rör hans ledning, står det i uttalandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!