Missade straff – sedan blev hon hjälte

Det går att bli matchhjälte trots att man missar en straff. Så var fallet för Piteås Hlin Eiriksdottir, 22, i 1–0-segern borta mot Kif Örebro.

Fotboll2022-08-26 19:57

Eiriksdottir fick chansen från straffpunkten redan i den tionde minuten. Men i stället sköt isländskan, som är Piteås bästa målskytt i år, utanför.

– Det händer typ varje match att någon missar en chans. Det är bara att fortsätta men ja, en dålig straff, säger hon i Viaplay.

Bättre gick det i andra halvlek. I samband med en hörna kastade Eiriksdottir sig emellan två Örebro-försvarare och fick in bollen i nät för 1–0 i 69:e minuten.

Piteå har därmed fått en perfekt start i damallsvenskan efter EM-uppehållet. Tre raka segrar, varav en mot regerande mästaren Rosengård, gör att Piteå är sexa i tabellen.