Missarna kostade VFF premiären

Västerviks FF fick se sig besegrade av Malmslätts AIK med 1–2 i lagens division 3-premiär. Och det var en bitter eftersmak hos huvudtränaren Ergest Fasko.

Här nickar Tobias Palm in 1–1 efter en stark individuell prestation.

Fotboll2020-06-14 17:05

– Det känns surt. I första halvleken var vi mycket bättre, pustar Fasko kort efter slutsignalen.

Han bytte in sig själv med ungefär en kvart kvar, som ett sista offensivt kort att spela i forceringen för ett oavgjort resultat. Gästerna hade några minuter tidigare återtagit ledningen genom Mårten Trosell – som bara hann vara på planen i en halv minut innan han sköt in sig i målprotokollet och gett Malmslätt ledningen i "nykomlingsmötet".

Det var också Malmslätt, som mönstrade ett ungt lag med bland annat en 16-åring på högermittfältet, som tog ledningen efter en klass-aktion signerad den meriterade forwarden (flera allsvenska säsonger för Syrianska) Dinko Felic. Men sedan tog VFF verkligen över matchbilden. Och tryckte tillbaka Malmslätt under i stort sett hela den första halvleken.

– Vi hade tre-fyra chanser där det bara var att sätta dit foten och göra mål, men tyvärr är vi inte tillräckligt effektiva idag. Sätter vi chanserna vinner vi, men nu blir vi straffade istället, säger Fasko.

Tobias Palm fick förtroendet som högerback och det var han som kvitterade i mitten på den första halvleken. Även det ett läckert mål. Han bröstade ner en krossboll från Fredrik Lindhe och sågade sig fram till en fin chans i straffområdet som målvakten räddade. Returen var han dock chanslös på och Palm kunde nicka in bollen.

Strax därefter hade såväl Sonny Karlsson och Kliton Bakiu men kanske främst Calle Sjögren och Tim Håvestam  de chanser att ge laget ledningen som Fasko nämnde tidigare. Men marginalerna var inte med VFF den här söndagskvällen.

– Jag är ganska nöjd, helt ärligt, med hur vi kämpar. Men sista 20 märkte vi att båda lagen blev trötta, och det kanske man kan förstå.

På det stora hela var den en välspelad och underhållande match och då Bökensved inte tillåter publik med rådande restriktioner hade ändå ett 100-tal fotbollssugna positionerat sig utanför stängslet och kunde på så sätt få en skymt av matchen.

– Roligt att vara igång igen, även om vi förlorade. Vi vet lite mer vad vi ska jobba på nu, säger Fasko.

Nästa match för Västerviks FF är torsdagen den 25 juni, borta mot Nässjö.