Missräkning av United – rysare om CL-platser

Tappade poäng för Manchester United och ett förlorat målkalas för Chelsea. Nu blir Premier League-avslutningen en rysare för lagen som slåss om en Champions League-plats.

West Hams Michail Antonio jublar efter gästernas ledningsmål.

Fotboll2020-07-22 21:15

Manchester United är inne i en svacka i slutet av den hackiga Premier League-säsongen. Efter förlusten mot Chelsea i FA-cupsemifinalen i söndags blev det en ny plump hemma mot bottenlaget West Ham.

1–1 betyder att kampen om Champions League-platserna kommer leva in i sista omgången.

I den avslutande omgången möter tredjeplacerade United, på 63 poäng, Leicester på bortaplan. Leicester är en poäng bakom och parkerar just nu på en femteplats, som betyder Europa League i stället för Champions League kommande säsong.

I hemmamötet med West Ham orsakade Paul Pogba en straff i slutminuterna av den första halvleken när han tog bollen med handen i straffområdet. Michail Antonio gjorde inget misstag och skickade in ledningsmålet. Mason Greenwood blev poängräddare för hemmalaget när han kvitterade i den 51:a minuten i en match där svenske Victor Lindelöf spelade 90 minuter.

Inte heller Chelsea kan ta ut någon Champions League-biljett i förskott.

Borta mot den redan klara ligamästaren Liverpool blev det förlust efter en riktig målfest på Anfield.

Matchen slutade 5–3 – vilket betyder att gästerna från London är fyra i tabellen, på samma poäng som Manchester United men med sämre målskillnad.

I sista omgången ställs Chelsea mot Wolverhampton som har allt att spela för. Laget är en poäng före Tottenham och kommer gör allt i sin makt för att säkra sjätteplatsen som innebär kval till Europa League.