Misstag och en tidigare landslagsspelare fällde Tjust

En väl genomförd match, men landslagsrutinerade Maria Aronsson sänkte Tjust IF i lördagens division 2-premiär. "Stundtals spelar vi riktigt bra" säge Tjust-tränaren Joakim Krüger som trots förlusten såg en hel del ljusglimtar i hemmalaget.

Maria Aronsson (vit) var tungan på vågen denna afton med tre mål.

Maria Aronsson (vit) var tungan på vågen denna afton med tre mål.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2020-08-01 19:30

En tuffare premiärmotståndare kunde Tjust IF inte få i årets division 2. Linköpingslaget BK Kenty, som inte förlorade en match förra säsongen, väntade hemma på Tjustvallen.

Hemmalaget visade inledningsvis att man är i division 2 för att stanna, men sedan vaknade landslagsmeriterade Maria Aronsson till liv och efter en markeringsmiss var ställningen plötsligt 0–1.

– Vi började första 15 väldigt bra och var nästan bättre än dem. Men sedan får de in ett mål på en hörna efter att vi markerat dåligt. Sedan gör de 2–0 efter ytterligare ett misstag av oss, säger Joakim Krüger och fortsätter:

– Det ska inte behöva bli mål där, men Maria Aronsson är farlig.

I den andra halvleken fortsatte BK Kenty att trycka på och i den 54:e minuten kom också 0–3-målet. Tio minuter senare satte dock Ida Wallin hemmalagets första mål i divison 2. Men BK Kenty, och Maria Aronsson, stängde definitivt matchen bara minuten senare när hon skickade in slutresultatet 1–4.

– Även deras tredje mål är ett misstag från vår sida. Det är en ganska jämn match och jag är inte jätteimponerad av BK Kenty. Men skillnaden i dag var Maria Aronsson som var riktigt duktig.

– Men jag tycker att vi stundtals spelar riktigt bra.

Det ser ljust ut inför fortsättningen alltså?

– Absolut. Jag är jättenöjd med insatsen i dag.

Koggar Tjust IF: 3) Kristin Oskarsson 2), Alicia Strand 1), Izabella Preusse.

Trots förlusten tar Tjust-tränaren Joakim Krüger med sig en hel del positiva inslag efter premiären. "Stundtals spelar vi riktigt bra" säger han.
Trots förlusten tar Tjust-tränaren Joakim Krüger med sig en hel del positiva inslag efter premiären. "Stundtals spelar vi riktigt bra" säger han.
Karta: Tjustvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!