Mittfältaren: "Lär inte bli Vimmerby"

Första riktiga säsongen på seniornivå blev inte som han tänkt sig. Inte nog med att Vimmerby IF ramlade ur division tre. William Westerholm var dessutom hårt skadedrabbad. Nu siktar han på spel i Åtvidabergs FF.

Vimmerby IF ser ut att tappa mittfältaren William Westerholm till nästa säsong.

Vimmerby IF ser ut att tappa mittfältaren William Westerholm till nästa säsong.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2019-12-01 17:30

De senaste säsongerna har flera tidigare Åtvid-spelare verkat i Vimmerby IF. Så också William Westerholm. Men... säsongen i division tre blev inte alls vad 20-åringen från Överum hoppats på. 

–  Nä, varken för lagets eller för egen del. 

I våras skadade han sitt ena knä tidigt i en match mot Tenhult och missade många matcher. I den näst sista matchen, mot Torstorp, skadade han sig igen. 

–  Det var ganska otroligt. Jag trodde att jag slagit rekord när jag skadade mig mot Tenhult i den femte minuten, men inte. Mot Torstorp kom fotskadan i den fjärde minuten...

Det har gått nio veckor – mittfältaren är ännu inte kurant och kan fortfarande inte jogga. 

–  Det har varit lite olika turer. Nu har jag gjort en ultraljudsundersökning på den och något är galet. Jag ska till läkare nu på måndag. Min förhoppning är att de ska göra en magnetröntgen. 

Fotbollsmässigt, vad har du för planer?

–  Det lär inte bli spel för mig i Vimmerby. Jag bor i Åtvidaberg och har tränat med dem hela säsongen och kombinerat det med ett pass i veckan i VIF, säger Westerholm och fortsätter:

– Jag vet att många spelare kommer försvinna i ÅFF och då kommer man behöva leta spelare. Det borde vara klart större chans att få plats i så fall. 

Vad tror du om Vimmerby IF?

– Det verkar som att de flesta kommer att stanna och ha truppen kommer vara relativt stark. Bra också att tränaren blev klar så tidigt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!