Ska Lojal följa upp succéåret: "Blir tufft"

Succén i sexan förra året gav serieseger och uppflyttning till femman. Nu väntar en tuffare uppgigt för SK Lojal. "Det är stor skillnad mellan serierna. Även om vårt lag ser starkare ut i år är jag nöjd om vi når en mittenplacering", säger spelande tränaren Viktor Gimolli.

SK Lojal vann serien förra säsongen. Inför återkomsten i femman har Viktor Gimolli fått in Dzenan Hrnic och Vladimir Radak i laget.

SK Lojal vann serien förra säsongen. Inför återkomsten i femman har Viktor Gimolli fått in Dzenan Hrnic och Vladimir Radak i laget.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-03 19:00

AVSPARK 2024

Med guldhattar och bubbel avslutade SK Lojal säsongen som seriesegrare på Ekensved förra året. När festyran lagt sig lades fullt fokus på att få ihop ett slagkraftigt lag till återkomsten i division 5.

Hur har det gått med lagbygget?

– Det viktigaste för oss var att få behålla den befintliga truppen och det har vi i stort sett lyckats med. Dessutom har vi fått in ett par spetsspelare som går direkt in i startelvan. Det gör att vi får en bredare trupp och det kan behövas, säger Gimolli som är väl medveten om att det är ett stort steg mellan divisionerna.

– Det kommer att bli en tuff och rolig serie. Det finns tre lag som sticker ut i toppen som blir svåra att ta. Vi får inrikta oss att ta upp kampen med lag som Södra Vi, Djursdala, HM IS och Hultsfred förstås. Jag tror att HFK kan bli mycket starkare än många tror trots att de har tappat många spelare.

Lojal har en tuff uppgift redan i premiären borta mot topptippade Hjorted/Totebo.

– Vi slog dem i två jämna matcher förra säsongen, men nu har de förstärkt laget rejält. Det kommer bli tufft.

Innan dess har laget cupmötet med Näshult på söndag.

– Det blir ett perfekt genrep.

Resultat 2023

Vann Division 6 Vimmerby efter att ha tagit 41 poäng på 16 matcher.

Målsättning 2024

– Det är stor skillnad att ta steget upp i femman. Kan vi ta en mittenplacering och etablera oss är jag nöjd, säger Viktor Gimolli.

Försäsongen

– Vi tog tre raka segrar i cupen och det har sett bra ut spelmässigt. Sedan har vi inte kunnat träna så mycket som vi tänkt. Lite skador och spelare som haft svårt att komma loss från jobbet har stört en del.

Seriefavoriter

– Hjorted/Totebo, IFK Västervik och IFK Tuna blir svåra att utmana i toppen. 

Heta nyförvärv

– Dzenan Hrnic blir en viktig förstärkning för oss i backlinjen. Vladimir Radak tillför mycket rutin och blir en viktig kugge på mittfältet.

Stjärnskott

– Vi har fått in Omar Al Kamel från Vimmerby som visat sig vara lovande. Gzim Gelici är också ung och kan ta nya kliv under säsongen.

Nyckelspelare

– Kushtrim Krasniqi och Vladimir Radak blir viktiga för vårt spel. Som defensiva mittfältare kommer de få ta stort ansvar i försvarsspelet. Det kommer behövas då vi har många spelare som är offensivt lagda.

Seriepremiär

14/4: Borta mot Hjorted/Totebo

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!