Mittfältskampen avgjorde för Överum

Det krävs fortsatt en del chanser för att Överum ska få in bollen. Mot Vimmerby Akademi på torsdagen lossnade det så småningom och laget vann med 4–1.

fotboll2019-06-06 18:25

– En ganska jämn match första 15-20 minuterna, sedan tar vi över, säger ÖIK-tränaren Tobias Petersson.

Efter några hemmamissar satte Jakob Ekberg 1–0 efter 28 minuter och fem minuter innan paus fyllde matchens bäste aktör, Magnus Larsson, på till 2–0.

– Larsson och Adrian Stark vann mittfältet åt oss och därifrån kunde vi styra matchen, menar Petersson.

I den 52:e och 58:e minuten gjorde Kevin Ohlén mål och VIF akademis tröstmål kom från straffpunkten med kvarten kvar. Simon Olivesjö satte den – i samma sekvens blev Överums målvakt Hampus Strömbäck utvisad.