Mittfältsmotorn lämnar VIF?

Nyförvärvet från Nässjö FF, Alexander Jonsson, var en av Vimmerby IF:s bättre spelare under säsongen. Mycket talar nu för att sejouren i VIF bara blir ettårig och att 23-åringen återvänder till moderklubben. – Det är ganska nära Nässjö, måste jag erkänna, säger han till NFF:s hemsida.

LÄMNAR? Sejouren i Vimmerby IF verkar bara bli ettårig för Alexander Jonsson. Foto: Ossian Mathiasson

LÄMNAR? Sejouren i Vimmerby IF verkar bara bli ettårig för Alexander Jonsson. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Fotboll2016-11-30 08:00

Inför den gångna säsongen värvade Vimmerby IF division tre-lagets Nässjö FF:s unge kapten Alexander Jonsson.

Jonsson acklimatiserade sig snabbt till division två-spelet och var under säsongen en av VIF:s genomgående bästa spelare – både som mittfältare och som mittback.

Nära Nässjö

Nu talar mycket för att Alexander lämnar VIF och återvänder till Nässjö FF.

– Det är ganska nära Nässjö, måste jag erkänna. Det har funnits en viss hemlängtan. Inte minst till ett gäng kompisar i laget som jag umgås med på fritiden. Trivseln som spelare i ett lag kan mycket väl uppväga en divisions lägre spel, säger Alexander i en intervju på Nässjö FF:s hemsida.

Alexander har kvar sitt jobb i Vimmerby, tränar en gång i veckan med VIF men även någon eller ett par gånger i veckan med Nässjö.

– Jag har förvarnat Vimmerby vad som kan vara på gång, att jag tränar med Nässjö och även ska ut till Tenhult i tvåan och se vad de har att erbjuda där, säger Jonsson.

Mycket emot Vimmerby

Enligt Nässjö FF:s hemsida är det klart att Alexander lämnar Vimmerby, men att det beror på mer än bara fotbollen.

– Vimmerby ligger lite fel till för att jag som 23-åring ska trivas riktigt bra på orten. Det är långt till större städer. Det spelar in också att jag vill hemåt.

Jonsson anger också många matcher på konstgräs som en orsak till att han inte är så pigg på spel med Vimmerby, liksom resorna till bortamatcherna.

– Jag tycker att resorna i år med Vimmerby, ofta till Stockholm, var ganska kämpiga.

Nu ska Alexander Jonsson låta Tenhult säga sitt innan han tar definitivt beslut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!