Mjällby förnedrade av Elfsborg: "Katastrof"

0–4 efter första halvlek. Mjällby hade inte en chans när Elfsborg tog en övertygande storseger. –Jag vet inte vad man ska säga, man skäms, säger Mjällbys Jacob Bergström till Dplay efter att ha förlorat med 0–5.

Elfsborg tog en enkel 5–0-seger mot Mjällby.

Fotboll2020-07-23 21:15

Det var nykomlingarnas tredje förlust i rad och med största sannolikhet den värsta. Mjällbytränaren Marcus Lantz var upprörd efter 0–5-förlusten.

– Det är en hemsk upplevelse. Jag kan inte förstå det, vi får åka hem och kolla på det. Min insats är katastrof så klart. Jag tar fullt ansvar, det finns inga ursäkter för det här. Det är bara stå rakryggade och erkänna att det här inte var bra nog, säger han.

Gustav Henriksson nickade in ledningsmålet i den tionde matchminuten och bara en minut senare sköt Jesper Karlsson in 2–0.

Innan halvtid hade gästerna hunnit utöka till både 3–0 och 4–0 genom Gustav Henriksson och Rasmus Alm.

I 74:e tryckte inbytte Jacob Ondrejka in 5–0, vilket också blev slutresultatet.

I och med segern går Elfsborg upp på tredje plats i tabellen, två poäng före Häcken. Mjällby ligger på tionde plats med 13 inspelade poäng.

Helsingborg räddade en poäng hemma mot Örebro efter en sen kvittering av Brandur Hendriksson. Örebro ligger på åttonde plats i allsvenskan. Helsingborg ligger på kvalplats med åtta inspelade poäng.