Mjällby fortsatt obesegrat: "Skönt"

Mjällby tog emot Degerfors hemma på Strandvallen. Då var det gulklädda hemmalaget starkare och vann med 2–0. Därmed är laget fortsatt obesegrat i allsvenskan. –Det är skönt att lägga sig i sängen i kväll med en trepoängare i ryggen, säger målskytten Alexander Johansson i C More.

Mjällbys Adam Ståhl, till höger, jublar med Colin Rösler efter 1–0-målet mot Degerfors.

Mjällbys Adam Ståhl, till höger, jublar med Colin Rösler efter 1–0-målet mot Degerfors.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2023-04-16 17:03

Trots att Mjällby dominerade första halvlek såg laget inte ut att få gå till pausviIa i ledning. Men hemmalagets Adam Ståhl, som skolats om från försvarare till anfallare, ville annat och nickade in 1–0 till hemmalaget i halvlekens slutskede. Målet gjordes efter ett fint inlägg av Noah Eile.

– Jag löper in i banan, möter den och så kommer den helt perfekt, säger Ståhl i C More.

I den 66:e minuten fastställde Mjällby anfallaren Alexander Johansson slutresultatet 2–0 från straffpunkten.

Det innebär att Mjällby klättrar till andra plats i allsvenskan, medan Degerfors ligger elva.

Sigurdsson stor Norrköpingshjälte

Tidigare under söndagen besegrade IFK Norrköping IFK Värnamo med 2–1. Då blev Arnór Sigurdsson stor hjälte för hemmalaget med två mål.

I första halvlek dominerade gästande Värnamo bollinnehavet – trots det var det hemmalaget som tog ledningen. Detta efter att Värnamo-målvakten Pilip Vaitsiakhovich nickat bollen rakt i gapet på Sigurdsson. Mittfältsstjärnan gjorde inget misstag och rullade distinkt in bollen från 30 meter.

Trots fortsatt Värnamo-dominans såg hemmalaget ut att gå till halvtidsvila i ledning.

Men så blev det inte.

På tilläggstid nickskarvade mittbacken Marco Lund bollen i eget mål efter ett långt inkast och 1–1 var ett faktum.

Kort kvitteringsglädje

Värnamos kvitteringsglädje varade dock knappt längre än halvtidspausen – 112 sekunder in i andra halvlek skruvade nämligen Sigurdsson in 2–1 till Norrköping via en försvarare, vilket även blev slutresultatet. Målet var islänningens tredje i allsvenskan denna säsong.

I och med segern toppar Norrköping, den något haltande tabellen, på sju poäng men med bättre målskillnad än tvåan Mjällby. Värnamo ligger på en niondeplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!