Modric: "Som när Ronaldo lämnade oss"

2018 års Ballon D’or-vinnare Luka Modric vet vad det innebär att möta Lionel Messi. –Om han lämnar vore det en stor prestigeförlust för ligan. Som när Cristiano Ronaldo lämnade oss, säger kroaten.

Lionel Messi kan vara på väg bort från Barcelona. Arkivbild.

Lionel Messi kan vara på väg bort från Barcelona. Arkivbild.

Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Fotboll2020-09-03 12:35

Ryktena kring Lionel Messi och hans framtid i FC Barcelona fortsätter att florera. På onsdagen kom argentinarens pappa och agent Jorge Messi till Barcelona för att förhandla med klubbledningen. Real Madrid-stjärnan Luka Modric följer dramat:

– Det var samma sak när Ronaldo lämnade, Real Madrid går vidare som klubb och om Messi lämnar kommer det att vara samma sak. Det kommer nya stjärnor, och vi måste fortsätta framåt, säger Modric.

Real Madrid gick igenom ett stålbad efter att Cristiano Ronaldo lämnade klubben för två år sedan. Två tränare sparkades och man har inte varit i Champions League-final sedan han gick till Juventus. Nu har klubben återhämtat sig, menar Modric – tack vare tränaren Zinedine Zidane.

– Vi visade i ligan att vi är vinnare. Vi har inte ett ungt lag, men ett rutinerat lag. Några värvningar behövs inte, kvalitén är hög nog.

Sergio Ramos är inne på samma spår som sin lagkamrat Modric, men ifrågasätter Messis tillvägagångssätt.

– Jag tycker att han efter 20 år i klubben har förtjänat att bestämma även sin egen framtid. Sen kanske han inte gör det på bästa sätt, säger Ramos.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!