Monza tog historisk seger – Allegri pressad

Ska man ta en historisk första Serie A-seger kan man lika gärna göra det mot en storklubb. Det gjorde nykomlingen Monza tack vare 1–0 hemma mot Juventus. Något som lär sätta en hel del press på Juventus tränare Massimiliano Allegri.

Christian Gytjkaer avgjorde för Monza mot Juventus.

Christian Gytjkaer avgjorde för Monza mot Juventus.

Foto: Claudio Grassi/AP/TT

Fotboll2022-09-18 17:38

Det var en historisk dag för fotbollslaget Monza.

Serie A-nykomlingen hade inlett säsongen med en oavgjord och fem förluster och var sist i tabellen, men på det sjunde försöket kom klubbens första Serie A-seger någonsin.

För Juventus blev det uppförsbacke i slutet av första halvlek när veteranen Angel Di Maria fick syna det röda kortet. Med en man mindre fick Turinlaget inte ordning på offensiven.

Det fick däremot Monza.

Dansken Christian Gytjkaer gjorde matchens enda mål med kvarten kvar att spela vilket säkrade tre poäng till den Silvio Berlusconi-ägda klubben.

Därmed vann Monza direkt under nye tränaren Raffaele Palladino som tog över tidigare i veckan efter att Giovanni Stroppa fått sparken.

Tung Juventus-period

Storklubben Juventus har nu tre raka matcher i Serie A utan seger och ligger åtta i tabellen. Dessutom har man inlett Champions League med förluster mot Paris Saint-Germain och Benfica.

Huvudtränaren Massimiliano Allegri var pressad sedan tidigare och 0–1-förlusten mot Monza lär inte göra det bättre.

– Det är normalt att vi bedömer mitt och tränarstabens arbete i skuggan av resultaten, men jag är självsäker och lugn, sade Allegri inför matchen enligt AFP.

Milans första förlust

Med blågula ögon var Veronas bortamatch mot Fiorentina intressant. Där startade mittbacken Isak Hien, som köptes från Djurgården i somras och är uttagen till landslagets Nations League-trupp, för gästerna. Hien spelade hela matchen och blev varnad när Verona förlorade med 0–2.

Tidigare under söndagen åkte Inter på en rejäl plump när man förlorade borta mot Udinese med 1–3.

Senare på söndagskvällen förlorade regerande mästarlaget Milan, fortsatt utan Zlatan Ibrahimovic som är på väg tillbaka från skada, för första gången den här säsongen.

Napolis Giovanni Simeone blev stor matchhjälte när det obesegrade bortalaget från Neapel vann med 2–1 på San Siro i Milano efter argentinarens avgörande mål i 78:e minuten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!