13-åriga Alva gjorde A-lagsdebut – med mamma på planen

Mor och dotter. I samma lag. Det blev verklighet när Alva Phalén hoppade in för Hultsfred och fick spela tillsammans med mamma Caroline. "Det var en häftig känsla", säger Caroline Phalén.

Alva och Caroline Phalén spelade tillsammans i HFK för första gången i helgen.

Alva och Caroline Phalén spelade tillsammans i HFK för första gången i helgen.

Foto: Privat

Fotboll2023-05-22 12:15

Det var i Hultsfreds match borta mot Team Södermöre i söndags som "drömmen" gick i uppfyllelse. HFK förlorade matchen med 8–1, men sista fem minuterna så fick mor och dotter Phalén chansen att spela för första gången tillsammans.

– Alva hoppade in de sista fem minuterna som yttermittfältare. Jag spelade forward och hon hann att slå en bra passning som kunde ha blivit ett farligt läge om jag varit lite mer på tå, säger Caroline Phalén.

36-åringen har gjort många säsonger i HFK genom åren och funderat på att sluta vi flera tillfällen. Att hon spelar vidare i år är mycket tack vare dottern.

– Alva sa förra året att jag inte får sluta än. Hon blev 13 i februari och såg möjligheten att få chansen i damlaget den här säsongen. Det var riktigt kul att vi lyckades få till en match tillsammans nu. Alva gjorde det bra och klev in ordentligt i närkamperna. Det blev jag riktigt stolt av att se.

HFK har en tuff säsong framför sig. Laget har inlett serien med fem klara förluster och är sist i serien.

– Det är ett svårt läge. Division 3 är betydligt hårdare i år. Samtidigt har vi en tunnare trupp med många orutinerade spelare. Det är lätt att vara efterklok, men med facit i hand borde vi ha börjat om i fyran istället. Nu får vi kämpa på och göra det bästa av situationen. Det viktigaste är att damfotbollen i Hultsfred kan leva vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!