Mörlunda gör nystart i sexan

Mörlunda har de senaste säsongerna varit den här regionens stora jojo-lag mellan division 5 och 6. Nu gör man en nystart med ny tränare. - Kul att vara tillbaka i moderklubben när det är en nystart i föreningen, säger tränaren Fredrik Brorsson.

Fotboll2012-03-23 07:28

Ulf Ivarsson tränade Mörlunda från 2006 till och med förra säsongen. Under den perioden gick Mörlunda upp i division 5 två gånger och flyttades ned i division 6 tre gånger. Säsongen 2012 spelar man återigen i sexan efter att ha slutat näst sist i femman förra säsongen och man gör det med en ny tränare. Fredrik Brorsson, som tidigare har tränat IF Hebe men inte haft något uppdrag de senaste säsongerna, har tagit över.
- Mörlunda kontaktade mig i höstas och ville göra en nystart med en tränare med Mörlunda-anknytning och få tillbaka en del spelare. Det kändes lockande och det ska bli riktigt kul, säger Brorsson som har Mörlunda som moderklubb och nu är tillbaka på Lillesjö IP.
Nystart är alltså ordet som gäller i Mörlunda, vilket även den mångårige lagledaren Arne Martinsson stämmer in i.
- Vi har inte varit ute på något värvarstråk den här gången, utan snarare fått i gång spelare som har lagt av tidigare, spelare med Mörlunda-anknytning. Det känns riktigt bra och jag tror att vi kommer få en rolig säsong där vi hittar tillbaka till glädjen, säger Arne Martinsson.

Blomberg assisterar
Bortsett från flera comebackande spelare med förflutet i Mörlunda så utmärker sig nyförvärvet Joakim Blomberg, som vänder hem till Mörlunda efter flera säsonger i Målilla och Fågelfors. Blomberg är dessutom assisterande tränare och personifierar Mörlundas satsning den här säsongen.
- Jocke är en mycket bra spelare som kommer att bli väldigt viktig för oss, både på och utanför planen, konstaterar Fredrik Brorsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!