Möt ÅFF:s nya tränare

När de flesta hade julledigt kollade Daniel Wiklund på gamla dvd-filmer. Han analyserade Åtvidabergs matcher från förra året. - Jag tror stenhårt på det här laget, säger ÅFF:s nya tränare.

Daniel Wiklund, 35, kommer att leda Åtvidaberg under de kommande två säsongerna.

Daniel Wiklund, 35, kommer att leda Åtvidaberg under de kommande två säsongerna.

Foto:

Fotboll2009-01-14 07:18


Åtvidabergs tränarjakt var lång och ganska snårig. Peter Gerhardsson tackade nej, liksom Göran Ekh. När frågan kom till Daniel Wiklund behövde han ingen längre betänketid.
- Nej, det var inget att tveka om. Enligt mig finns det fyra föreningar i Sverige, vid sidan av allsvenskan, som man inte får tacka nej till. Det är Åtvidaberg, IFK Norrköping, Degerfors och Arboga Södra.
Arboga Södra...?
- Ja, det är en förening som brukar spela i division tre eller fyra. Deras organisation håller elitnivå och de satsar alltid på sina egna, unga spelare. Det är en kombination som jag gillar.

Två år
Nu har det gått drygt 40 dagar sedan Daniel Wiklund fick det där glädjande samtalet från ÅFF:s sportgrupp. Han har skaffat en lägenhet i Åtvidaberg och börjat bekanta sig med truppen.
Anställningen började att gälla vid årsskiftet och kontraktet är skrivet på två år.
- Nu i början handlar det mycket om att acklimatisera sig, att få ordning på grejerna. Än så länge har allt fungerat jättebra, säger Daniel Wiklund.
Vi träffas på ÅFF:s kansli.
Det är fredag och ett par timmar kvar innan laget ska genomföra veckans sista träningspass.
- Nu börjar den riktiga fysträningen, säger Wiklund. Spelarna kommer även att få mycket individuell träning, det gäller att utvecklas.

En lagmaskin
Daniel Wiklund, som i grund och botten är en SO-lärare, pratar varmt om sin nya arbetsgivare. Den senaste månaden har han tillbringat många timmar framför dataskärmen.
- Jag har sett ett 20-tal matcher på dvd från den förra säsongen.
Och vad tycker du?
- Det är bra. Framför allt har jag sett en lagmaskin som tar gemensamma beslut. Jag vet att jag har en bra trupp att jobba med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!