Kisa tog blytung triumf i jakten på kontrakt

Nervdaller? Asch, inte alls. Kisa BK imponerade stundtals när Eneby besegrades med 3–1. "Jag tycker att vi gör en jättebra match och vinner helt rättvist", säger tränaren Alberis Da Silva.

Stephen Kigongo satte ett viktigt mål för Kisa i segermatchen mot Eneby.

Stephen Kigongo satte ett viktigt mål för Kisa i segermatchen mot Eneby.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-09-11 20:05

Det var en lättad och mycket glad Kisa-tränare vi pratade med efteråt. Fullt naturligt, förstås. 3–1-vinsten innebär att de gulvita ökade sina chanser rejält för att fixa nytt kontrakt i division tre. 

– Idag visar vi vilket bra lag vi är. Vi har så många duktiga spelare och jag kan tycka att vi är ett av seriens bästa lag offensivt, menar Alberis Da Silva. 

Något som KBK visade ett antal gånger i det på förhand tuffa mötet mot Norrköpingsgänget på Kisa IP.

Inte minst när Stephen Kigongo gjorde 2–1 i slutet av den första halvleken. 

– Ett jättefint mål med bra kombinationsspel mellan flera spelare, sa Da Silva. 

Kisa fick också en utmärkt start då brassen Maurizio Fagotti satte 1–0 i den åttonde matchminuten. Men... glädjen blev ytterst kortvarig, då Eneby replikerade omedelbart. 

Avgörandet kom drygt halvvägs in i den andra halvlek, då målfarlige Adam Härnström höll sig framme och satte 3–1. 

Varför vinner ni idag (söndag)?

– Vi spelar bra fotboll, sen kämpar vi och krigar tillsammans. Det gjorde vi mycket bra. Jag tycker också att vi vågade spela ut och kände inte någon press för vårt tabelläge. Det tror jag var viktigt. 

Segern innebär att Kisa avancerade ett par pinnhål i serien. Laget har fyra poängs försprång till Hvetlanda på kvalplats, som dock har en match mindre spelad. Härnäst väntar ny hemmamatch för KBK, då Västervik kommer på besök. 

Da Silva gav alla spelare beröm mot Eneby. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!